На Донеччині правоохоронці безпідставно нарахували підлеглим майже 2,7 млн грн “бойових” – отримали підозру від ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру чотирьом правоохоронцям з Донецької області, які безпідставно нарахували підлеглим понад 2,6 мільйона гривень бойових доплат.

Про це 21 травня повідомили пресслужба ДБР і Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у листопаді 2022 року начальник Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області організував схему неправомірного отримання підлеглими додаткової грошової винагороди. Йдеться про виплати співробітникам поліції, передбачені постановою Кабінету міністрів та відповідним наказом МВС на період дії воєнного стану.

До реалізації свого задуму посадовець залучив головного бухгалтера сектору фінансового забезпечення очолюваної ним установи та начальників Бахмутського районного і Слов’янського міського відділень.

Завдяки їхнім зусиллям, на підставі підроблених документів 24 поліцейських за 3 місяці отримали “бойові” виплати на загальну суму близько 2,7 млн грн.
При цьому вказані співробітники не виконували завдань із відсічі та стримування збройної агресії противника, розвідувальних і контрдиверсійних дій, оперативного розмінування, евакуації населення й охорони об’єктів під час безпосереднього вогневого ураження тощо.

Чотирьом правоохоронцям повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинену повторно в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4, 5 ст. 191 КК України) та у службовому підробленні (ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Максимальне покарання за санкціями статей – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.

Читайте також:
Головний бухгалтер військової частини безпідставно нарахував солдату 20 млн грн – отримав підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна