Bellingcat встановила особи громадян РФ, причетних до тортур у донецькій катівні “Ізоляція”. ФОТО

 

Розслідувачі міжнародної організації Bellingcat встановили особи трьох ключових військових злочинців із громадянством Російської Федерації, що причетні до тортур в підконтрольній бойовикам так званої “ДНР” в’язниці “Ізоляція” в тимчасово окупованому Донецьку.

Про це в неділю, 28 березня, в фейсбуці повідомив журналіст Станіслав Асєєв, який сам був ув’язнений в “Ізоляції”.

За його словами, всі троє чоловіків причетні до жорстоких тортур, побоїв, принижень людської гідності:

Юрій Кривонос. Джерело: Станіслав Асєєв/Facebook

Кривонос Юрій Сергійович, 29 грудня 1978 року народження, позивний “Товстий”. Паспорт громадянина РФ: серія 6019 № 587195. Зайняв місце Палича (Куліковського Дениса) як куратора “Ізоляції”.

Бутенко Володимир Володимирович, 17 травня 1980 року народження, позивний “Бут”. Паспорт громадянина РФ: серія 6019 № 616516. Права рука Кривоноса, один із старших по зміні.

Володимир Бутенко. Джерело: Станіслав Асєєв/Facebook

Читайте також:
Справа “Ізоляції”: поліція оголосила підозру ще трьом бойовикам-тюремникам

Єремічев Руслан Володимирович, 15 липня 1979 року народження, позивний “Єрмак”. Паспорт громадянина РФ: серія 6019 № 627493. “Головний любитель молодих дівчаток на “Ізоляції”, – зазначає Асєєв.

Руслан Єремічев. Джерело: Станіслав Асєєв/Facebook

“Тепер, маючи дані їхніх російських паспортів, можна офіційно пред’являти претензії Російській Федерації за порушення законів і звичаїв ведення війни, що, сподіваюся, буде ініційовано найближчим часом як на ТКГ, так і нашим МЗС”, – написав журналіст.

Також він повідомив, що незабаром буде викладена інформація про їхнього керівника – “Леніна”.

“Ви люди приблизно одної “гідності”, але різниця в тому, що він віджав мільйони і може будь-коли розчинитися з ними в Росії, – а ви увійшли в саму ганебну сторінку історії як військові злочинці за 40 тисяч рублів зарплати і палку ковбаси, яку віджимаєте на “Ізоляції” у полонених із передач. Я 28 місяців слухав, як ви б’єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури і затягуєте людей з електроопіками в камери, де вони і далі повинні “тримати стіну плачу”, – написав Асєєв.

Читайте також:
Україна в ПАРЄ заявила про катування людей в донецькій “Ізоляції”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна