У КДШВ назвали помилкові підходи до тренувань військових ЗСУ за кордоном

Під час підготовки піхоти і способу виконання завдань на полі бою рівень навчального і навчально-тактичного навантаження за кордоном для військових ЗСУ не відповідає вимогам, умовам і рівню, який наші армійці досягають у власному навчальному центрі, в Україні.

Таку думку висловив у інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане у вівторок, 30 квітня, Командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ бригадний генерал Ігор Скибюк.

“І ми просимо ці напрямки покращити. Певні питання застосування техніки, озброєння через їхні правила або обмеження не відповідають реаліям наших завдань та інтенсивності тренінгу. Деякі тактичні завдання, які нам ставлять під час навчань за кордоном, мають наголос на миротворчості відповідно до стабілізаційних операцій у виконанні НАТО. Це патрулювання місцевості, служба на блокпостах тощо. А ми ж ведемо пряму війну з сучасним противником! Важливо розуміти, що солдата треба вчити тому, що необхідно на війні. Тобто штурмовим і наступальним діям, діям в обороні, боротьбі з танками, боротьбі з дронами”, – говорить Ігор Скибюк.

Військовий додає:

“Це не означає, що солдату має бути погано під час навчання. Ми живемо в теплих, зручних наметах. У нас смачна їжа у зручних їдальнях. Ми маємо доступ до пральних машин, до гарячого душу. Так повинно бути. І навіть на війні. Але треба бачити реалії під час навчання солдатів. А вони вимагають, щоб солдат готувався до конктретної війни та її викликів”.

Загалом Командувач ДШВ підкреслює: навчання за кордоном загалом важливе.

“Це неабияк розкриває світогляд та методичну майстерність наших командирів, сержантів. Але закордонні стандарти не можуть бути закостенілим “блискучим ідолом”. Ми маємо нарощувати деякі моменти ще краще та інтенсивніше”.

Зараз військові ДШВ зосереджені на інструкторських, командирських, сержантських курсах. Йдеться про певні спеціалізації: курс бою в місті, курс бою в складній місцевості, курс командира взводу, курс командира роти, курс інструктора-викладача, курс фахівця-медика тощо.

“Це дуже потужні методичні потоки, де наші люди здобувають нові знання. Це важливо, бо наші військові бачать і аналізують стандарти збройних сил провідних країн світу. Вважаю, що питання повноти циклу навчання і загальної стандартизації процедур в НАТО нам теж слід досягати: і на перспективу членства в НАТО, і в масштабах наших Збройних сил уже тепер. Результати всіх цих навчань ми закладаємо собі, в наші методи. Але за певними напрямками бачимо нашу відверту перевагу. Можливо, тому, що динаміка війни вимагає наших правильних реакцій і постійного розвитку. І ми це озвучуємо іноземним партнерам: що саме ми хочемо покращити [на навчаннях за кордоном], та що, на нашу думку, не відповідає реаліям на полі бою”, – резюмував бригадний генерал Скибюк.

Читайте повний текст інтерв’ю бригадного генерала Скибюка: 
Командувач ДШВ Ігор Скибюк: У нас є ділянки фронту, де проти однієї військової частини стоять сім ворожих. Але наші виконують завдання, хоч як їм важко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна