“Готовимся, ребята, к худшему”: РФ перекидає ЗРК С-300 на захист Петербурга. ВІДЕО

Зенітно-ракетні комплекси С-300 помітили поблизу російського Санкт-Петербурга.

Відео із цією технікою поширив телеграм-канал “Астра” у вівторок, 23 січня.

“Після перших з початку війни атак БПЛА на Ленінградську область жителі помітили в регіоні ЗРК С-300. Зенітно-ракетні комплекси зняв на відео місцевий житель, один із комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися”, – йдеться в повідомленні.

Чоловік, який знімав відео, емоційно коментував побачене: “С-300 ставят вокруг Питера. Так что готовимся, ребята, к худшему” (“С-300 ставлять навколо Пітера. Так що готуємося, народ, до гіршого”).

Обережно, на відео звучить нецензурна лексика: 

Що передувало

18 січня міноборони РФ повідомило про збиття двох нібито українських дронів літакового типу над Московською та Ленінградською областями.

Водночас російські пабліки пишуть, що дрони атакували “Петербурзький нафтовий термінал”. За даними “Shot”, “один БПЛА впав на території терміналу і загорівся”.

Згодом стало відомо, що атака на нафтобазу в Ленінградському районі – це спецоперація ГУР. 

“Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил”, – писали українські ЗМІ з посиланням на джерела в розвідці.

А міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що безпілотник, який уночі уразив ціль у російському Санкт-Петербурзі, – українського виробництва.
“Ми здатні виробити щось, що коштуватиме від $350 за штуку, і щось, що полетить цієї ночі до Санкт-Петербурга. Це виготовлено в Україні. Так, цієї ночі ми влучили в ціль, і ця штука пролетіла рівно 1250 кілометрів цієї ночі”, – сказав Камишін.

Варто зазначити, що “Петербурзький нафтовий термінал” є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

А 21 січня стало відомо про пожежу на терміналі компанії “Новатек” в селищі Усть-Луга Ленінградській області. Джерела в СБУ заявили, що це – результат атаки їхніх дронів.

Нафтовий термінал “Усть-Луга Ойл” в Ленінградській області — це важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ Росії.

Читайте також:
У чотирьох областях РФ вночі лунала “бавовна”: серед об’єктів атаки — нафтовий термінал і завод, де збирають “Панцирі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна