У чотирьох областях РФ вночі лунала “бавовна”: серед об’єктів атаки — нафтовий термінал і завод, де збирають “Панцирі”

У ніч на 21 січня в чотирьох областях Росії було гучно — вибухи лунали в Орловській, Смоленській, Ленінградській областях та Тулі. Російська влада заявила про атаку українських безпілотників.

Про це пишуть місцеві телеграм-канали, а також міноборони РФ та губернатори.

Як повідомляють в міноборони РФ, близько 22:30 20 січня нібито збито безпілотник над Орловською областю, а о 1:30 21 січня — збито нібито три БпЛА над Смоленською областю.

Губернатор Смоленської області Василь Анохін заявив, що постраждалих немає.

Вибухи також пролунали у російській Тулі. Місцеві ЗМІ повідомляють про те, що близько 23:50 20 січня над областю збито безпілотник.

Як пише телеграм-канал SOTA, у Тулі, ймовірно, уражено завод “Щегловський вал”, який у тому числі виробляє систему ППО “Панцир”.

Також два потужні вибухи пролунали у районі нафтового термінала морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградській області, який належить компанії “Новатек”. Компанія є одним з найбільших виробників скрапленого природного газу (СПГ) у світі і одним із найбільших експортерів російського СПГ, і належить другу президента РФ Володимира Путіна Геннадію Тимченку.

Місцеві пабліки пишуть про атаку двома безпілотниками та евакуацію 150 працівників підприємства.

Як повідомив губернатор Ленінградської області Олександр Дроздов, станом на 9:09 21 січня пожежу вдалося локалізувати, постраждалих немає.

Читайте також:
У російських Клинцях досі гасять нафтобазу після атаки БПЛА: там палає 4 резервуари

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна