Мінстратегпром підтверджує: дрон, який долетів до Санкт-Петербурга, був українського виробництва

Безпілотник, який уночі уразив ціль у російському Санкт-Петербурзі, – українського виробництва.

Про це у четвер, 18 січня, заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, на панельній дискусії в рамках проєкту Deciding Your Tomorrow, організованого фондом Віктора Пінчука в Давосі.

“Ми здатні виробити щось, що коштуватиме від $350 за штуку, і щось, що полетить цієї ночі до Санкт-Петербурга. Це виготовлено в Україні. Так, цієї ночі ми влучили в ціль, і ця штука пролетіла рівно 1250 кілометрів цієї ночі”, – сказав Камишін, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

Що передувало

18 січня міноборони РФ повідомило про збиття двох нібито українських дронів літакового типу над Московською та Ленінградською областями.

Водночас російські пабліки пишуть, що дрони атакували “Петербурзький нафтовий термінал”. За даними “Shot”, “один БПЛА впав на території терміналу і загорівся”.

“Baza” ж стверджує, що всього було запущено три безпілотники: два нібито “були придушені силами РЕБ і впали у Фінську затоку, а ще один “був збитий” над територією нафтогазового терміналу близько 1:30 ночі.

“Уламки дрона впали на відкритій території одного з елеваторних майданчиків порту між резервуарами з мазутом. Після падіння дрон вибухнув, внаслідок чого почалася пожежа. Площа горіння становила 130 квадратних метрів. Безпілотники були запущені з боку України та пролетіли через Брянську, Смоленську, Тверську та Новгородську області (тобто понад тисячу кілометрів – “Н”)“, – зазначає російський Telegram-канал.

Варто зазначити, що “Петербурзький нафтовий термінал” є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

Росіяни також заявили про нібито знищення 10 українських ракет поблизу Бєлгорода під час ранкової повітряної тривоги 18 січня.

Читайте також:
Атака дронів по нафтобазі в Санкт-Петербурзі – спецоперація ГУР, – джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна