Бізнесмен Мазепа вийшов із СІЗО під заставу

За бізнесмена директора інвестиційної компанії Concorde Capital Мазепу Ігоря Мазепу було внесено заставу, він вийшов із СІЗО.

Про це з посиланням на його адвоката Андрія Іваніва ввечері у вівторок, 23 січня, повідомляє “Укрінформ“.

Як писала “Новинарня“, раніше цього дня Київський апеляційний суд залишив Мазепу, якого підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС, під вартою.

Водночас розмір застави було зменшено з 349 мільйонів 700 тисяч гривень, як 19 січня вирішив суд першої інстанції, до 21 мільйона гривень.

Мазепу хотіли взяти на поруки десятеро людей, зокрема народний депутат від “Слуги народу” Андрій Герус.

Читайте також:
ДБР переповіло подробиці афери в “справі Мазепи”

Контекст

18 січня стало відомо про затримання українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону. ДБР проводило обшук в офісі компанії.

Компанія заявила, що Мазепа раніше часто виїжджав за кордон у робочих і волонтерських справах, а про нинішній виїзд повідомив слідчих і правоохоронні органи, оскільки нібито мав відвідати Всесвітній економічний форум у Давосі.

Ігоря Мазепу підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС.

Правоохоронці, окрім бізнесмена, також затримали його брата і ще двох учасників схеми. За даними слідства, засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники злочинної організації, використовуючи корупційні зв’язки у державних органах, незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Ідеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю більше 20 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи учасників злочинної організації. Нині вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру, а також щодо повідомлення про підозру у перевищення влади або службових повноважень двом колишнім керівникам Держгеокадастру у Київській області.

19 січня у Concorde Capital повідомили, що правоохоронці вимагатимуть для Мазепи обрання запобіжного заходу з можливістю внесення 700 млн грн застави. А його брату Юрію – 500 млн грн.

Ввечері цього ж дня стало відомо, що Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення застави в розмірі понад 349 млн грн.

20 січня стало відомо, що Печерський райсуд Києва відправив під варту брата Ігоря Мазепи Юрія.

Читайте також:
“Ми не ховаємо свої статки, заробляємо гроші завдяки своїм талантам”, — бізнесмен Мазепа прокоментував рішення суду щодо арешту й розміру застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна