Міноборони закупить понад тисячу пікапів для ЗСУ: це перша масова закупівля позашляховиків

Державне підприємство “Агенція оборонних закупівель” Міністерства оборони оголосило тендер на закупівлю позашляховиків для Збройних Сил України. Загалом придбають 1016 автівок.

Про це у вівторок, 19 грудня, повідомили в Міністерстві оборони.

“Вони мають бути повнопривідними, з вантажопідйомністю не менше 800 кілограмів та кліренсом не менше 180 міліметрів. Таку масову закупівлю позашляховиків держава проводить вперше”, — наголошують у Міноборони.

Очікувану вартість формували на підставі комерційних пропозицій трьох офіційних дистриб’юторів. Вона становить 1 749 865 263,28 грн за партію в 1016 авто та включає вартість деякого додаткового обладнання (лебідка і причіпний пристрій).

Очікувана вартість одного автомобіля, який відповідає параметрам, може становити не більше як 1,7 млн грн, а проведення відкритого тендеру забезпечить отримання найвигідніших пропозицій.

Подавати пропозиції учасники зможуть до 27 грудня. Далі триватиме розгляд та визначення переможця. До 15 березня 2024 року автомобілі типу Pick-Up поставлять до військ.

Нагадаємо, новостворене ДП “Агенція оборонних закупівель” покликане закуповувати для ЗСУ зброю й техніку, тоді як агенція “Державний оператор тилу” – харчування, речове забезпечення і паливно-мастильні матеріали.

Читати також:
Україна виробить мільйон дронів: Зеленський озвучив плани на наступний рік і проблеми, які потрібно вирішити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна