Україна виробить мільйон дронів: Зеленський озвучив плани на наступний рік і проблеми, які потрібно вирішити

У 2024 році Україна планує виробити мільйон дронів для ЗСУ, а також збільшити виробництво артилерії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 19 грудня.

За його словами, виробництво дронів і їхнє постачання — одне з ключових питань. Президент підкреслив, що на сьогодні його не влаштовує бюрократизований логістичний процес.

“У мене була зараз Ставка (Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ — “Н”) і я хотів зрозуміти. Одне з ключових питань — виробництво дронів і постачання. Дуже не подобається, коли логістичного у нас залишається бюрократичний радянський процес, коли 26 000 дронів лежало на одному складі і не доїхало до фронту. Було дуже гучно на Ставці, але не може бути таких пауз, не може бути таки проблем. А потім у мене питають: а що у мене особисто? Нічого немає особистого. Я просто в шоці, як може не доїхати те, що вироблено нами. Це ми поборемо — логістику. Будуть отримувати наші воїни в бригади вітчизняні дрони”, — підкреслив президент.

Він запевнив, що наступного року Україна виробить один мільйон дронів.

“Ми виробимо. Мільйон дронів наступного року ми виробимо. Ми зробимо все, щоб так воно і було. Ми знаємо, що так воно і буде”, — наголосив Зеленський.

Окрім цього, він зазначив, що дефіцитним продуктом зараз є артилерійські постріли — і це питання, над яким теж треба працювати.

Читайте також:
Федоров анонсував збільшення виробництва дронів у 140 разів. Але це може не дати результату без інших важливих розробок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна