Федоров анонсував збільшення виробництва дронів у 140 разів. Але це може не дати результату без інших важливих розробок

Україна збільшить виробництво дронів для армії у 120-140 разів до кінця грудня 2023 року.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час заходу для медійників “Редколегія. Саміт”, – повідомляє Укрінформ.

“Задача – забезпечити ударні дрони у достатній кількості. Знаєте, як Starlink. От дивіться, немає ж зараз питань зі Starlink? Звичайно, що комусь їх не вистачає, але немає такого, як з дронами, що їх явно не вистачає. Ми всі із вами купуємо дрони… Якщо дивимося на кінець грудня, то збільшимо виробництво у 120-140 разів”, – зазначив він.

Збиратимуть БПЛА українські компанії, але з імпортних компонентів.

Водночас Федоров наголошує, що масштабування виробництва БПЛА може не дати очікуваного результату без технологій протидії російським РЕБ. Саме тому фахівці активно працюють над технологіями, які допоможуть подолати їх.

Читайте також:
Україна в чотири рази наростила виробництво ПТРК “Стугна” з початку року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна