Україна в чотири рази наростила виробництво ПТРК “Стугна” з початку року

Кількість вироблених українських протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) “Стугна-П” у липні цього року вчетверо більша, ніж у січні цього року.

Про це в понеділок, 7 серпня, повідомив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі національного телемарафону.

“Ми в липні виробили в 4 рази більше “Стугни”, ніж у січні. І ми рухаємося у збільшенні виробництва далі. Скільки б ми її не виробляли зараз. Її буде недостатньо”, – цитує міністра “Інтерфакс”.

Камишін зазначив, що “за всіма технічними параметрами “Стугна” обходить ПТРК Javelin”.

“Джавелін” дуже хороший продукт, але буду системно працювати, щоб збільшувати виробництво власного продукту і з часом поборотися за те, щоб наш продукт був гідно представлений на зовнішніх ринках”, – заявив глава Мінстратегпрому.

Він також повідомив, що оборонно-промисловий комплекс стрімко зростає, зокрема за рахунок переорієнтації цивільних підприємств на випуск оборонної продукції. За словами міністра, на момент його призначення в лютому цього року в Україні було по два постачальники корпусів мін 82 мм і 120 мм, тоді як сьогодні їх кількість зросла відповідно до 14 і 13.

“Це хороша ознака, що держава перебудовує економіку на військові рейки”, – прокоментував такі результати Камишін.

Він також повідомив, що до початку війни 80% галузі ОПК становив держсектор, тоді як сьогодні його частка зменшилася.

“І через п’ять років після завершення війни нашою перемогою, я впевнений, що буде тільки навпаки: тільки 20% залишиться в державних руках. І при цьому ми нічого не плануємо приватизувати. Головна причина – приватні компанії розвиваються швидше за державні”, – спрогнозував глава Мінстратегпрому.

Як повідомлялося, розробником ПТРК “Стугна-П” є ДККБ “Луч” – один із провідних українських розробників озброєння широкого спектра, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння. З 2011 року бюро за рішенням уряду входить до складу держконцерну “Укроборонпром”. Серед розробок ДККБ “Луч” також ПТКР Falarick калібру 90, 105, 120, а також 120-мм ПТКР “Комбат”, що відповідають стандартам НАТО. Наприкінці 2015 року ДККБ “Луч” сертифікувало за стандартами НАТО керовану протитанкову ракету РК-2С калібру 130 мм, використовувану в ПТРК “Бар’єр” і ПТРК “Скіф”.

Читайте також:
ЗСУ під Бахмутом зі “Стугни-П” спалили ворожий пікап разом з росіянами та МТЛБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна