“Викорінити корупцію”: Умєров і Залужний презентували в Києві агенцію “Державний оператор тилу”

Міністерство оборони України презентувало в Києві агенцію “Державний оператор тилу” (ДОТ).

Про це в понеділок, 18 грудня, повідомила пресслужба МОУ.

Нове підприємство перебере на себе обов’язки та запустить усі процеси тилових закупівель для Збройних сил України — зокрема харчів, одягу, пально-мастильних матеріалів, бронежилетів, касок. Нова система закупівель передбачає встановлення зрозумілих правил для підрядників і можливість планувати свою роботу.

Міністр оборони ще 30 жовтня призначив керівником цієї агенції Арсена Жумаділова.

Глава ДОТ (агенція “Державний оператор тилу”) Арсен Жумаділов. Фото: МОУ

Глава МОУ Рустем Умєров під час презентації зазначив, що нова закупівельна агенція побудована за міжнародними стандартами та принципами НАТО.

За його словами, проблема з нечесними закупівлями для оборонної сфери тягнеться десятки років, і для нової команди “важливо поставити крапку в цій історії”.

“Військо отримуватиме все вчасно, в достатній кількості і якісне, підрядники — зрозумілі правила і можливість планувати, суспільство — побачить справедливі оптимальні ціни”, — сказав Умєров.

Агенція почне здійснювати закупівлі з державного бюджету у 2024 році.

“Головна задача ДОТ — забезпечити безперервне постачання для ЗСУ, сформувати довіру до системи постачання МОУ серед ключових зацікавлених сторін та вибудувати стійку інституцію, яка ефективно виконує свої обов’язки, незалежно від зовнішнього контексту. При цьому вся робота ДОТ буде побудована на засадах доброчесності, людиноцентричності, професійності та відкритості”, — заявив Арсен Жумаділов.

“Головна робота ще попереду. Викорінити корупцію — це лише перший етап. Далі потрібно будувати ефективний механізм закупівель для Збройних сил України. Це наш головний пріоритет”, — зазначив також заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Головком ЗСУ Валерій Залужний і міністр оборони Рустем Умєров під час презентації ДОТ (агенція “Державний оператор тилу”). Фото: МОУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час презентації нової агенції зазначив: армія очікує, що поняття “ЗСУ” та “корупція” будуть несумісні.

“Збройні сили мають концентруватись на виконанні своїх завдань. Не на пошуку їжі, одягу, засобів захисту”, — сказав генерал Залужний.

Також ЗСУ, за його словами, очікують від нової агенції якісного забезпечення всім необхідним і, найголовніше, аби це відбувалося вчасно.

Читайте також:
Залужний: Мобілізацію слід не підсилювати, а повернути на попередній рівень, щоб поміняти хлопців на передовій


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна