“Київстар” відновив швидкісний інтернет у київському та харківському метро

Мобільний оператор «Київстар» вже відновив швидкісний мобільний інтернет в метрополітені Києва. А раніше мобільний інтернет було відновлено в метро Харкова.

Про це пресслужба «Київстару» повідомила у вівторок, 19 грудня, в коментарі низці українським ЗМІ, зокрема, “Громадському“.

Також розпочала роботу інформаційна система «Мій Київстар», де абоненти можуть подивитись залишки на рахунках.

Телеком-мережа Київстару практично увійшла в період стабілізації. Так 99% базових станцій на підконтрольній Україні території — у працездатному стані, а клієнтам доступні всі основні базові сервіси: послуги зв’язку та мобільного інтернету, SMS, послуги міжнародного голосового роумінгу та інші.

Магазини «Київстару» відновили надання клієнтам більшості сервісів. Наразі компанія продовжує покращувати роботу послуги «Домашній Інтернет» у Києві та низці інших місць. Також планує найближчим часом поступово зняти обмеження у швидкості мобільного інтернету.

Спеціалісти «Київстар» зараз працюють над запуском швидкісного мобільного інтернету в роумінгу і планують запустити цю послугу для українських абонентів в Німеччині, Чехії, Польщі та низці інших країн вже найближчим часом.

Для стабілізації роботи послуг компанія залучила весь свій наявний технічний персонал, а також міжнародних партнерів зі Швеції, Ірландії, США, Китаю, Фінляндії та інших країн.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар” — одна з найруйнівніших з початку повномасштабного вторгнення РФ, — міноборони Британії

Як писала “Новинарня, зранку 12 грудня у мережі “Київстар” стався технічний збій. Через це недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

Користувачі “Київстар” зранку 12 грудня також не могли перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Згодом у компанії “Київстар” підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці, оскільки комп’ютери і сервери не знищені.

Станом на 18:00 середи, 13 грудня, мобільний оператор “Київстар” почав включення голосового зв’язку, фахівці працювали над відновленням послуг передачі даних і SMS. У компанії наголосили, що відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі.

Після повного відновлення і стабілізації роботи мережі “Київстар” розпочне підготовку та надання компенсацій усім абонентам і корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами компанії, додали в компанії.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар”: СБУ почала розслідування за вісьмома статтями ККУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна