Збій в “Київстарі” – це хакерська атака. Оператор підтверджує

У мобільному операторі “Київстар” підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі зранку 12 грудня стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці.

Про це повідомили у пресслужбі оператора.

Для того аби зафіксувати обставини та наслідки протиправних дій з втручання у діяльність мережі “Київстару”, оператор залучив правоохоронців та спеціальні держслужби. Вони наразі працюють в офісі компанії.

“Станом на зараз  відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. На цей час фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів”, – додали в компанії.

Компанія пообіцяла компенсацію абонентам, які не мали зв’язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Як писала “Новинарня, зранку 12 грудня у мережі “Київстар” стався технічний збій. Через це недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентів.
Користувачі “Київстар” зранку 12 грудня також не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Читайте також:
Наші хакери зупинили роботу найбільших інтернет-провайдерів на окупованих територіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна