“Малюю серцем”: у Києві відкрили виставку картин дружин загиблих воїнів

У Києві відкрилась виставка картин “Малюю серцем”, які створили дружини загиблих українських воїнів.
Про це повідомляє платформа “Меморіал героїв” у вівторок, 29 серпня.
До проєкту долучилося 60 жінок. Кожна з учасниць перенесла на полотно свою історію кохання та біль від втрати. Раніше вони ніколи не малювали, але з допомогою професійних художників створили захопливі роботи.

Фото: “Меморіал героїв”

“Це стало можливим завдяки артпроєкту Жива. Справжні історії кохання, який організувало громадське об’єднання «ЖИ.ВА». Кураторки – Olena Sokalska та Аліна Карнаухова. Їхню ініціативу підтримала творча спільнота – художники, студії тощо, а також меценати”, – зазначили у “Меморіалі героїв”.

Фото: “Меморіал героїв”

Цей проєкт допомагає жінкам проживати горе та покращує їхній емоційний стан, зауважують в організації.
“Коли ти малюєш, ти не думаєш ні про що, лише про картину. Я вперше в житті тримала в руках пензлик. Після цього почала малювати. На 2-3 години я повністю перемикаюсь і не думаю про погане”, – розповіла Юлія Шубіна, дружина полеглого Героя Ігоря Корчака.

Фото: “Меморіал героїів”

Свою історію вона передала через зображення оголеної жінки.
“Моя картина про самотність. На ній – молода вродлива жінка, котра несе в собі багато тепла, любові, сексуальності, виходу яким немає. Я не можу подарувати своє тепло, любов та сексуальність тій людині, котрій я хотіла б це зробити. Ця картина про мій характер і темперамент. Я по життю дуже життєрадісна людина, але горе повністю мене вибило і змінило. Це вже інше життя й інша реальність. Два слова: “Ігор загинув…” перевернули миттєво мій світ”, – поділилась Юлія Шубіна.
Виставку можна відвідати до 10 вересня в Будинку Художника (Київ, вул. Січових стрільців, 1-5).
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна