Американський солдат приїхав на романтичну зустріч у Владивосток. Арештували

Минулого тижня в Росії затримали американського солдата, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки.

Про це пише NBCNews з посиланням на речника армії США.

За словами чотирьох американських чиновників, солдат, старший сержант Гордон Блек, був дислокований у Південній Кореї і приїхав до Росії за власним бажанням, а не в офіційних справах.

Він завершив свою службу і повертався до США, коли заїхав до Владивостока, щоб відвідати жінку, з якою мав романтичні стосунки, повідомили чиновники. Вони додали, що він поїхав туди без дозволу свого начальства і зараз перебуває у слідчому ізоляторі.

Солдата звинувачують у “крадіжці у жінки”, повідомили чиновники. Не відразу було зрозуміло, чи це та сама жінка, яку він відвідував.

Солдат був затриманий у четвер, повідомила прес-секретар армії США Синтія О. Сміт.

Сміт сказала, що солдат був затриманий у Владивостоці “за звинуваченням у кримінальному злочині”.

“Російська Федерація повідомила Державний департамент США про кримінальне затримання відповідно до Віденської конвенції про консульські відносини. Армія повідомила його родину, а Державний департамент США надає відповідну консульську підтримку солдату в Росії. З огляду на чутливість цього питання, ми не можемо надати додаткових деталей на даний момент”, – цитує Сміт “Українська правда”.

Як пише російський телеграм-канал Shot, дівчина Гордона, росіянка Алекса, довгий час жила у Південній Кореї. Останні їхні спільні фото з американцем датовані 9 січня. А потім Алекса, вочевидь, повернулася в рідний Владивосток, і солдат поїхав за нею, замість повернутися у Штати.

При цьому канал зауважує, що у військовослужбовця у США є дружина.

2 травня Алекса з Гордоном нібито посварилися, і тепер росіянка стверджує, що американець її побив і вкрав 200 тисяч рублів.

Блек – один з багатьох американців, затриманих в Росії, серед яких є і кілька цивільних осіб. Арешти американців у Росії почастішали, оскільки відносини між двома країнами впали до мінімуму часів холодної війни. США звинуватили Росію в тому, що вона націлилася на американців і використовує їх як розмінну монету.

Читайте також:
У США заарештували бізнесмена за постачання у РФ мікросхем для військових потреб на мільйони доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна