Україна поновила власне виробництво артилерійських снарядів

Україна вже поновила власне виробництво артилерійських снарядів. Однак, враховуючи величезний обсяг потреб Сил оборони на фронті, надалі розраховує на постачання боєприпасів від країн-партнерів.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Брюсселі перед початком форуму оборонної промисловості ЄС-Україна, передає “Обозреватель”.

“Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні”, – зазначив міністр.

За словами Камишіна, потреби Сил оборони в артилерійських снарядах більші, ніж оборонні спроможності “всіх країн вільного світу разом”.

“Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших Сил оборони – вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке забезпечення Сил оборони”, – додав Камишін.

Він зазначив, що в цілому перед українською “оборонкою” постають три головні виклики: фінансування, постійні обстріли і глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

“Все решта перестало для нас бути складнощами”, – заявив міністр.

Читайте також:
Мінстратегпром: Україна може виготовити зброї ще на $10 млрд за умови фінансування партнерів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна