Із Данії Зеленський прибув із візитом до Греції

Президент Володимир Зеленський прибув до Греції для участі в саміті “Україна – Балкани”.

Про він повідомив у телеграм-каналі надвечір у понеділок, 21 серпня.

“Продовжуємо візит до Греції (після візитів до Швеції, Нідерландів і Данії – “Н”). Ми вже прибули”, – сказав Зеленський у відеозверненні на борту літака.

В Афінах уже почалася зустріч президента України із прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

У Греції в глави держави також заплановані зустрічі з президенткою Катериною Сакелларопулу і грецькою делегацією.

“Порядок денний – усе те, що можемо зробити разом для захисту життя людей і свободи в нашому спільному європейському домі”, – написав президент у телеграмі.

Крім того, Зеленський візьме участь у саміті “Україна – Балкани”, у межах якого проведе спільні зустрічі з балканськими лідерами з питань координації європейської та євроатлантичної інтеграції, оборонної співпраці, безпеки та окремі переговори з двосторонніх питань.

Також у нього запланована зустріч із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як відомо, 21 серпня Володимир Зеленський у Копенгагені виступив перед данською та українською громадськістю і зустрівся з королевою Маргрете II та членами королівської родини.

19 серпня Зеленський разом із першою леді здійснив візит до Швеції, де зустрічався з главою уряду та королем.

20 серпня під час візиту Зеленського до Королівства Нідерландів вони стали першою країною, яка погодилася надати Україні винищувачі F-16 зі своїх запасів – 42 одиниці (після завершення навчання українських пілотів).

А вже ввечері 20 серпня про згоду надати 19 літаків F-16 (кількома партіями) оголосила Данія під час візиту Зеленського.

Читайте також:
Греція стала 14-ю державою, що долучилася до “гарантій безпеки” для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна