На Солом’янці знайшли ще два тіла: число жертв ракетного обстрілу Києва зросло до п’яти

Кількість загиблих унаслідок відбиття російської ракетної атаки на Київ 24 червня зросла до п’яти осіб.

Про це в першій половині дня в неділю, 25 червня, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

“Під завалами в будинку в Соломʼянському районі рятувальники виявили тіла ще двох загиблих. Операція з ліквідації наслідків ворожої атаки триває. Рятувальники ще працюють у пошкодженому будинку.
Загалом у будинку, куди влучили уламки російської ракети, загинули пʼятеро людей”, – написав мер у телеграмі.

Читайте також:
“Загиблих може бути більше”. Фоторепортаж з будинку на київській Солом’янці, зруйнованого ракетою

Передісторія

За офіційною інформацією, під час ракетного обстрілу росіян по Києву о третій годині ночі 24 червня внаслідок влучання уламків у 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося руйнування будівельних конструкцій на 16-му, 17-му, 18-му, 19-му поверхах (18-й – найбільше). На деяких поверхах спалахнула пожежа. Її загасили о шостій ранку.

Внаслідок вибуху травми різного ступеню важкості отримало 11 осіб, трьох із них було госпіталізовано. Спершу було виявлено тіла двох загиблих людей. На 11-ту годину 24 червня число жертв зросло до трьох. Наступного ранку знайшли ще два тіла, загальна кількість жертв на ранок 25 червня – п’ять.

Врятовано 24 особи, з них трьох деблоковано з-під завалів та одну людину деблоковано з ліфту.

На місці трагедії 24 червня побував репортер “Новинарні” Стас Козлюк. За характером руйнувань та фрагментами після вибуху він припускав, що кількість жертв може зрости.
Крім того, журналісти роблять припущення, що такі руйнування міг спричинити власне вибух ракети, а не уламки збитої ракети.

Читайте також:
Українська ППО збила 41 ворожу ракету з 51. Ті, що не знищені, летіли по Дніпру й Кривому Рогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна