Наслідки ракетної атаки РФ на Київ: щонайменше троє загиблих та 11 поранених у багатоповерхівці на Солом’янці

оновлюється

У ніч проти суботи, 24 червня, російська армія атакувала Київ ракетами. Працювала протиповітряна оборона. Внаслідок падіння уламків на житловий будинок станом на сьому ранку щонайменше троє людей загинули.

Про це надзвичайну подію повідомила Київська міська військова адміністрація.

“Уточнення інформації. Внаслідок влучання уламків у 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16-му, 17-му, 18-му, 19-му поверхах (18-й – найбільше) із загораннями окремими осередками по поверхах… Внаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 осіб, трьох із них госпіталізовано. Виявлено тіла двох загиблих людей. Врятовано 24 особи, з них трьох деблоковано з-під завалів та одну людину деблоковано з ліфту”, – ідеться в повідомленні КМВА о 7:26.

Журналіст “Новинарні” Стас Козлюк, який із шостої ранку перебуває на місці події, говорить про два поверхи житлового будинку, які найбільше зруйновані, та про те, що під завалами ймовірно можуть бути ще люди.

О дев’ятій ранку в ДСНС уточнили: “За оперативною інформацією, травмовано вісім осіб, з них трьох госпіталізовано. На жаль, троє людей загинуло”.

Робота рятувальників після руйнування 25-поверхового будинку в Солом’янському районі Києва, ранок 24 червня 2023. Фото: Стас Козлюк / “Новинарня

Робота рятувальників після руйнування 25-поверхового будинку в Солом’янському районі Києва, ранок 24 червня 2023. Фото: Стас Козлюк / “Новинарня

Крім того, на парковці під будинком пошкоджено близько 40 автомобілів.

Повітряні тривоги у столиці тривали з 23:11 до 2:17, із 2:41 до 4:02 та із 5:48 до 6:48.

Про роботу систем протиповітряної оборони КМВА заявила о 3:10. У цей час кияни чули в небі вибухи.

За підсумками відбиття атаки міська військова адміністрація заявила про падіння уламків у Соломʼянському районі Києва. Вони спричинили руйнування та пожежі на 16-19-му поверхах 25-поверхового житлового будинку.

Пожежу було локалізовано о 04:40, ліквідовано – о 06:30.

До рятувальних робіт залучено 90 осіб та 22 одиниць техніки ДСНС, зокрема два кінологічні розрахунки. На місці працюють психологи ДСНС, надано психологічну допомогу 15 особам.

Пожежа внаслідок обстрілу у 25-поверховому будинку в Солом’янському районі Києва, 24 червня 2023. Фото: тг КМВА

“Восьма повітряна атака на Київ за червень. Ворог укотре застосував свою звичайну тактику – стратегічні бомбардувальники Ту-95МС випустили з району Каспію ракети Х-101/555. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено понад 20 ракет”,розповів уранці в телеграм-каналі начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також:
Пентагон зреагував на удар по Чонгарському мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна