“Загиблих може бути більше”. Фоторепортаж з будинку на київській Солом’янці, зруйнованого ракетою

Унаслідок ворожої ракетної атаки в поруйнованому будинку в Солом’янському районі Києва виявили тіла трьох загиблих, однак число жертв може бути більшим.

Про оновлені дані щодо надзвичайної ситуації повідомляє пресслужба ДСНС вранці в суботу, 24 червня.

“За оперативною інформацією, станом на 11:30 травмовано 11 осіб, з них 4 госпіталізовано, 7 надана медична допомога на місці. На жаль, 3 людей загинуло.
Рятувальники евакуювали з будинку 24 особи. Троє постраждалих деблоковано з-під завалів конструкцій та 1 особу деблоковано з ліфта”, – ідеться у зведенні рятувальників.

До робіт на місці трагедії залучено 68 рятувальників та 17 одиниць техніки від Головного управління ДСНС у м. Києві та 5 одиниць техніки і 22 чоловіки особового складу мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України.

“Під завалами на пошкоджених поверхах будинку на Соломʼянці можуть бути люди. Рятувальники продовжують пошуково-рятувальну операцію”, – ідеться в повідомленні мера Кличка в телеграмі, який записаному в зруйнованому будинку.

За його словами, всіх мешканців 25-поверхового будинку, в який влучили уламки ракети, евакуювали.

На місці трагедії побував репортер “Новинарні” Стас Козлюк. За характером руйнувань та фрагментами після вибуху він також припускає, що кількість жертв може зрости.

Крім того, журналісти роблять припущення, що такі руйнування міг спричинити власне вибух ракети, а не уламки збитої ракети.

Фоторепортаж Стаса Козлюка для “Новинарні“:

Фото: Стас Козлюк / “Новинарня

Передісторія

За офіційною інформацією, під час ракетного обстрілу росіян по Києву о третій годині ночі 24 червня внаслідок влучання уламків у 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося руйнування будівельних конструкцій на 16-му, 17-му, 18-му, 19-му поверхах (18-й – найбільше). На деяких поверхах спалахнула пожежа. Її загасили о шостій ранку.

Внаслідок вибуху травми різного ступеню важкості отримало 11 осіб, трьох із них було госпіталізовано. Спершу було виявлено тіла двох загиблих людей. На 11-ту годину число жертв зросло до трьох.

Врятовано 24 особи, з них трьох деблоковано з-під завалів та одну людину деблоковано з ліфту.

Читайте також:
Українська ППО збила 41 ворожу ракету з 51. Ті, що не знищені, летіли по Дніпру й Кривому Рогу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.