Україна повернула з полону ще 106 воїнів – з Бахмутського напрямку

Україна звільнила з російського полону ще 106 військовослужбовців. Це воїни з Бахмутського напрямку – вісім офіцерів та 98 солдатів і сержантів.

Про це пообіді у четвер, 25 травня, повідомили керівник офісу президента Андрій Єрмак та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них – герой нашої держави. Серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап”, – написав у телеграмі Єрмак.

У Координаційному штаб повідомили, що також репатрійовано три тіла: двох іноземців та українки.

68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти.

СПИСОК ЗВІЛЬНЕНИХ

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних Сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони.
Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

“Щонайменше сім врятованих оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання. Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік”, – додали в координаційному штабі.

За даними від російських офіційних джерел, обмін був проведений на бойовиків ПВК “Вагнер”.

“Всі наші люди будуть вдома. Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети”, – додав Єрмак.

Загалом на сьогодні в результаті обмінів повернуто додому вже 2430 людей. Серед них 139 цивільних.

Передісторія

14 січня стало відомо, що Росія зірвала запланований великий обмін військовополоненими. Надалі у Стамбулі про обмін говорили омбудсмани двох країн Дмитро Лубінець і Тетяна Москалькова; було зафіксовано кроки РФ назустріч у питанні звільнення полонених та заручників.

Як інформувала “Новинарня“, попередні великі обміни відбувалися:

Читайте також:
Сивий із яблуком, відомий маркетолог.
Користувачів соцмереж вразило фото воїна, який пробув у полоні 11 місяців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна