Рік у полоні РФ: до річниці виходу захисників з “Азовсталі” у Києві відбулася акція “Чекаємо додому героїв Маріуполя”

20 травня минув рівно рік відтоді, як у 2022-му захисники Маріуполя за наказом командування остаточно вийшли з “Азовсталі” – у в полон до росіян, де більшість із них залишається й досі.

З цієї нагоди Києві відбулася акція “Чекаємо додому героїв Маріуполя”, розповідає “Суспільне“.

Родичі полонених, безвісти зниклих та загиблих військовослужбовців пройшли від парку Шевченка до майдану Незалежності з гаслами “Звільніть Азов!”, “Чекаємо додому героїв Маріуполя” тощо.

Фото: Радіо Свобода

Від початку повномасштабного вторгнення РФ з російського полону вдалося повернути 2324 українських військових. Із них понад 500 — це захисники Маріуполя й “Азовсталі”, повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

“Ми всі пам’ятаємо, що дві з половиною тисячі наших оборонців вийшли з “Азовсталі”. Роботи треба зробити дуже багато. Кожного п’ятого вдалося повернути. Але багато рідних, матерів, дружин, сестер чекають і обов’язково дочекаються рідних людей”, — запевнив Юсов.

Втім, багатьом чекати вже немає кого: їхні рідні або загинули, захищаючи “Азовсталь” та Маріуполь, або стали жертвами теракту, скоєного російськими загарбниками в колонії Оленівки.

Читайте також:
Катерина Прокопенко: Теракт в Оленівці – це кров на руках тих організацій, які виступали гарантами для захисників “Азовсталі”

Біля Стели Незалежності на Майдані офіцер управління розвідки “Азову” Ілля Самойленко наголосив, що захисники Маріуполя оборонялися 86 днів у надзвичайно складних умовах і за повної переваги противника.

“В останні дні оборони Маріуполя ми фактично здали себе в заручники, в полон, для єдино можливого шансу порятунку наших поранених бійців, які не могли тримати збою в руках. Частина із них досі в полоні. Наша боротьба в Маріуполі не припинилася. Вона не припинялася у полоні і вона не припиняється зараз. І наша боротьба буде продовжуватися доти, поки всі не повернуться й Україна не буде звільнена від росіян, від загарбників. І поки загроза для нашої України не буде ліквідована”, — наголосив Самойленко.

Фото: Суспільне

Читайте також:
Анестезіолог з “Азовсталі”: військовий медик Олександр Демченко пройшов унікальний госпіталь у бункері й російський полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.