Зеленський збирав ставку: був великий звіт щодо ступеня готовності фортифікацій у прикордонні

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання ставки щодо ситуації на фронті, комплектування нових бригад, постачання зброї, особливо засобів ППО.

Про це глава держави повідомив у соцмережах у четвер, 2 травня.

«Головком ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський доповів про поточну ситуацію на фронті та організацію ротації підрозділів для відновлення. Обговорили темпи та потреби при комплектуванні нових бригад», — повідомив він.

Також Президент заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо графіків надходження зброї від партнерів у межах оприлюднених пакетів допомоги.

«Доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується постачання засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури», — заявив Володимир Зеленський.

Йшлося на Ставці й про готовність  фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій. Його представили Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець.

Водночас міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін відзвітував щодо поточних темпів виробництва дронів і засобів РЕБ та забезпечення ними фронту, а також засобів радіоелектронної боротьби для прикриття важливих об’єктів.

Читайте також:
Зеленський прибув на Донеччину: оглянув будівництво фортифікацій і нагородив поранених бійців 95-ї ОДШБр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна