“Укрнафта” вперше за 11 років провела масштабне 3D сейсмічне дослідження

“Укрнафта” вперше за 11 років провела масштабне 3D сейсмічне дослідження на технологічній площі розміром 98 квадратних кілометрів, зібравши майже 400 гігабайт даних – результати дозволять створити якісну геологічну модель родовища.

Про це повідомляє пресслужба держкомпанії в четвер, 2 травня.

Зазначається, що кінцева мета проєкту – мінімізація ризиків при бурінні нових свердловин та інтенсифікація розробки відомих покладів, а також пошук нових об’єктів в межах родовища.

“Спеціалісти працювали з початку лютого по кінець квітня 2024 року.

Умови роботи були складними – велика кількість снігу взимку, бездоріжжя, весняні дощі. Фактично, проєкт унікальний для регіону: вперше дослідження проводили з такою високою щільністю датчиків і в таких складних поверхневих умовах”, – заявили в “Укрнафті”.

Отримані матеріали після цифрової обробки, яка займе близько двох місяців, матимуть значний потенціал для вивчення геологічної структури родовища: дадуть можливість створити якісну геологічну модель та спрогнозувати властивості колекторів на цільових горизонтах, пояснили в держкомпанії.

Це дозволить “Укрнафті” збільшувати підтвердженні запаси вуглеводнів і нарощувати видобуток за рахунок успішного буріння нових свердловин та проведення заходів з інтенсифікації на існуючих.

Читайте також:
На родовищі в Карпатах, яке вважалося виснаженим, відкрили новий поклад газу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна