На родовищі в Карпатах, яке вважалося виснаженим, відкрили новий поклад газу

Укргазвидобування відкрило новий поклад газу на родовищі у Карпатах, що вважалося виснаженим.

Про це повідомляє в п’ятницю, 17 листопада, Група Нафтогаз.

“Укргазвидобування відкрило перспективний поклад у мезозойському газоносному комплексі Карпат на родовищі, яке вважалося виснаженим. Розвідувальна свердловина, під час випробування якої отримано приплив газу з дебітом понад 200 тис. куб. м газу на добу, дала найвищий за останні 20 років показник УГВ для родовищ західного регіону”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова свердловина глибиною 1,6 км була пробурена з метою дорозвідки виснаженого родовища. Раніше фахівці провели сейсморозвідувальні 3D-дослідження, які дозволили отримати нові дані щодо родовища. Так, було визначено низку продуктивних горизонтів, які розширюють перспективи родовища для буріння нових свердловин.

Зараз фахівці Львівгазвидобування працюють над розширенням технологічних можливостей наземної інфраструктури для збільшення продуктивності свердловини.

Читайте також:
Із початку квітня Латвія, Литва й Естонія не беруть російський газ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна