Як зекономити на купівлі ліків: корисні поради ℗

Вітаючи когось із днем народження чи підносячи тост під час дружніх посиденьок, ми недаремно перш за все бажаємо здоров’я. Хворіти – це не лише дуже неприємно, а зазвичай ще й вельми недешево. Адже в разі потреби від якихось інших покупок (наприклад, надто дорогих продуктів чи одягу) для економії сімейного бюджету можна й відмовитися. А от жартувати зі здоров’ям і нехтувати призначеннями лікаря точно не варто.

Втім, зекономити на лікуванні все ж можна. Передусім ідеться про медичні препарати, ціни на які можуть суттєво відрізнятися навіть у так званих “оптових” аптеках. І, на щастя, для того, щоб дізнатися, де потрібні вам ліки продають найдешевше, вже давно немає потреби обходити або навіть обдзвонювати всі аптеки міста. Вивчити цінові пропозиції й наявність конкретних препаратів можна навіть не виходячи з дому. Для цього досить зайти на інтернет-сервіс пошуку ліків – наприклад, Здорові.ЮА, вписати в рядок пошуку назву препарату й обрати свій регіон.

А коли підберете найвигіднішу пропозицію – одразу можна забронювати в обраній аптеці потрібну вам кількість ліків. Це допоможе заощадити не лише кошти, а й час.

Ліки таблетки пігулки

Як іще можна зекономити на придбанні медичних препаратів?

Заощадити на купівлі навіть необхідних ліків можна завдяки кільком простим “лайфхакам”. Розповідаємо, яким саме.

  1. Дізнайтеся про аналоги, або дженерики (копії оригінального препарату, які коштують значно дешевше з низки причин). Найкраще – одразу запитати щодо цього поради у лікаря. Адже залежно від країни виробництва й технології конкретного виробника, препарат з однаковою кількістю тієї самої активної речовини може бути менш або більш ефективним. При цьому майже для кожного дорогого препарату можна підібрати аналог, який фактично не поступається за якістю, але значно “приємніший” за ціною.
  2. Відстежуйте акції та знижки в аптеках і аптечних мережах. Для цього можна як користуватися інтернет-сервісами з пошуку ліків, так і підписатися на розсилку конкретних аптечних мереж.
    Передусім це “працює” щодо ліків, які потрібні постійно або принаймні досить часто. І йдеться не лише про засоби від хронічних захворювань. Якщо, скажімо, ваша дитина постійно “приносить” із садочка так зване ГРЗ чи ГРВІ, в аптечці завжди мають бути препарати від болю в горлі, кашлю, нежитю тощо. Купуючи такі ліки за акціями “про запас”, можна заощадити загалом до 40-50%. Тільки не забувайте обов’язково перевірити дату придатності.
  3. Можливо, ця порада видасться вам трохи дивною. Але як свідчить досвід, часто це справді допомагає заощадити: перш ніж купувати ліки, уважно перегляньте домашню аптечку. Не виключено, що той препарат, який ви зібралися придбати, в ній уже є. Наприклад, куплений за акцією відповідно до попередньої поради.
    Узагалі, візьміть собі за звичку регулярно перебирати наявні вдома ліки. Це допоможе не лише не купувати зайвого, а й не проґавити момент, коли термін придатності таблеток чи крапель добігає кінця.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Читайте також:
Як вибрати дешевший аналог потрібних ліків і не помилитися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.