Найкраще місце для відпустки – санаторії у Трускавці ℗

Понад 800 днів уся Україна живе у стані повномасштабної війни. А отже, у стані постійного стресу. Постійні повітряні тривоги, реальна небезпека від ракетних обстрілів фактично в кожному куточку країни, хвилювання не лише за себе, а й за рідних та близьких – така напруга виснажує будь-який організм. Саме тому лікарі та психологи одностайно радять українцям не забувати про відпочинок. І в жодному разі не відкладати відпустку через те, що “під час війни вона не на часі” – на часі, адже нам треба ще багато сил, щоб добігти цей марафон до кінця.

На жаль, через війну багато наших улюблених місць для відпочинку стали тимчасово недоступними – це передусім стосується морського узбережжя. Проте Україна – велика й розмаїта, тож варіантів, де провести відпустку, не бракує навіть зараз. І серед найбільш популярних та найкращих – санаторії у Трускавці. Про цей напрямок ми сьогодні й розкажемо.

Переваги відпочинку в Трускавці

Трускавець – відоме курортне місто на Львівщині, в північному передгір’ї Східних Карпат. Свіже повітря, мальовничі краєвиди, туристичні походи та інші розважальні програми – до послуг відпочивальників тут запропонують усе необхідне. Проте головною перевагою цієї місцини, звісно, є природні джерела з унікальною мінеральною водою.

З кожним роком місцева відпочинкова інфраструктура вдосконалюється й покращується. Сьогодні трускавецькі санаторії не лише надають високоякісні медичні послуги – повне обстеження організму, призначення і проходження необхідного лікування тощо. А й пропонують комфортне проживання та величезний спектр додаткових послуг. Масажі, тренажерні зали, SPA-процедури – здається, тут є все, про що може мріяти людина на відпочинку.

І, звичайно, незмінно популярними залишаються санаторії з басейнами, де, крім усіх інших задоволень, можна ще й поплавати. Перелік таких закладів можна знайти за посиланням: sanatorii-ukrainy.com/ua/sanatorii-truskavtsa-bassein/.

Які захворювання найкраще лікувати в Трускавці

У трускавецьких санаторіях запропонують лікування й оздоровлення людині фактично з будь-яким діагнозом – серцево-судинні хвороби, проблеми з опорно-руховим апаратом, гінекологічні, неврологічні захворювання тощо.

Проте традиційно головною спеціалізацією цього курорту є лікування захворювань органів сечовивідної системи й травлення, розладів обміну речовин і проблем зі шкірою. Це зумовлено особливостями місцевих мінеральних вод, які найкраще допомагають саме при таких діагнозах.

Мінеральні джерела Трускавця

Мабуть, найвідомішою з трускавецьких вод є знаменита “Нафтуся”. Проте не всі знають, що бальнеологічний курорт Трускавець має загалом 13 джерел мінеральної води, яка відрізняється за своїм хімічним складом і, відповідно, лікувальними властивостями.

Станом на сьогодні не всі з них активно експлуатуються, тож основними джерелами вважаються такі:

  • “Нафтуся” – виводить дрібні камінці та пісок із нирок, стимулює жовчогінну й жовчовидільну функції й відновлює клітини печінки.
  • “Софія” – розріджує і розчиняє слиз та заспокоює запальний процес слизової шлунку.
  • “Марія” – знижує кислотність шлункового соку.
  • “Броніслава” – розріджує слиз на оболонках верхніх дихальних шляхів.
  • “Барбара” – вода з цього джерела є вихідним матеріалом для отримання однойменної сухої солі, яка має жовчогінну та жовчовивідну дію, а також помічна при атонії кишечника, закрепах, гіпертонії та інших захворюваннях.
  • “Юзя” – лікує захворювання шкіри і ще з часів Австро-Угорщини має репутацію джерела “краси та молодості”.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна