Подарункові сертифікати на всі випадки: ідеальне дарування ℗

Наближається день народження вашої рідної людини, друга або колеги, і ви знову зітхаєте від питання: “Що подарувати?” Ви не одинокі в цьому. Вибір подарунка може бути справжнім викликом, особливо коли ви прагнете, щоб ваш подарунок був не лише оригінальним, а й корисним. Звісно, завжди можна піднести в дар гроші, і нехай обдарований сам вирішує, що йому купити. Але це зовсім банально. Значно краще, коли є можливість купити подарункові сертифікати – вони здатні стати ідеальним рішенням у подарункових дилемах.

подарункові сертифікати

Історія подарункових сертифікатів

Якщо спробувати зазирнути в минуле, то перші подарункові сертифікати, як ми їх знаємо, з’явилися в Сполучених Штатах Америки у ХХ столітті. Ідея такої опції виникла в магазинах як спосіб привернути нових клієнтів та збільшити продажі.

Фактично, ідеться про купівлю документа – свого роду “цінний папір”, або ж ваучер, що дає змогу отоварити цей документ у визначеному закладі торгівлі тією особою, яка такий документ отримала в подарунок.

У 1920-х роках подарункові сертифікати почали здобувати популярність серед споживачів, оскільки вони дозволяли отримувачам самостійно обирати подарунки у великих магазинах. Це стало зручною альтернативою подарункам, які можуть не сподобатися отримувачу.

З часом концепція подарункових сертифікатів стала поширюватися по всьому світу. Вони стали популярними в різних сферах торгівлі, харчування й надання послуг, включаючи ресторани, кафе, кінотеатри, салони краси тощо.

Очі розбігаються!

У наш час подарункові сертифікати стали популярним способом дарування, оскільки вони дозволяють отримувачеві самостійно вибрати бажаний подарунок. Причому різноманіття закладів, які надають таку можливість, значно ширше, ніж ви звикли вважати. Це і супермаркети, ресторани, масаж, косметика, парфуми, аптеки, фітнес, одяг, прикраси, посуд чи побутова техніка. І це також, наприклад, катання на картингу, арт-майстерні, стрільба в тирі, квест-кімнати, різноманітні майстер-класи тощо.

Лайфхак для вас: в Україні вже існують сайти-агрегатори, як об’єднують та пропонують придбати сотні (!) різноманітних подарункових сертифікатів.

Крім того, є вже ціла низка компаній, які пропонують дарувати “враження на вибір”: купуєте за фіксовану суму набір карток із різноманітними можливостями відпочинку й розваг, даруєте, а отримувач має змогу скористатися однією послугою з набору.

подарункові сертифікати

Подарункові сертифікати та їх різновиди

Так, подарунковий сертифікат – це давно вже не тільки картонна чи пластикова картка.

Подарункові сертифікати діляться на:

  • пластикові,
  • електронні.

Перевага електронних – у тому, що їх можна дарувати дистанційно, і з ними не обов’язково виходити з дому за покупкою – адже вони для використання в онлайн-магазинах та інтернет-платформах.

Також подарункові сертифікати бувають:

  • Сертифікати на товари. Ці сертифікати дозволяють отримувачу обрати товар за власним вибором у певному магазині чи бренду. Вони можуть бути використані для покупки одягу, косметики, електроніки, побутової техніки та інших товарів.
  • Сертифікати на послуги. Цей тип сертифікатів дозволяє отримувачу скористатися певною послугою безкоштовно або зі знижкою. Це може бути сертифікат на ресторанний вечір, масаж у SPA-салоні, стрижку в перукарні, подорож чи інші послуги.
  • Сертифікати на розваги. Ці сертифікати дарують можливість отримати доступ до розважальних заходів, таких як кіносеанси, концерти, спортивні події, атракціони та інше.

Безумовно, варіантів подарункових сертифікатів на ринку дуже багато, і вони можуть відповідати будь-якому бюджету та інтересам отримувача. Нехай ваш дар буде справді якісний та корисний!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна