КБ “Луч” прокоментувало застосування “Нептуна” по ворожому кораблю

Конструкторське бюро “Луч” (Київ) прокоментувало застосування протикорабельного ракетного комплексу 360МЦ “Нептун” по ворожому кораблю.

Про це у четвер, 14 квітня, повідомили в пресслужбі КБ “Луч”.

“Протикорабельний ракетний комплекс 360МЦ “Нептун” вкотре вразив ворожий військовий корабель. 13 квітня результати влучання двох ракет Р-360 по флагману Чорноморського флоту Російської Федерації ракетному крейсеру «Москва» були настільки нищівними, що цього разу офіційні російські інформаційні джерела були вимушені визнати втрату власного корабля”, – йдеться в повідомленні.



“Прийняття на озброєння та виконання серійного замовлення на комплекс 360МЦ «Нептун» – результат кропіткої праці робітників ДП «ДержККБ «Луч» та підприємств-субпідрядників. Влучний залп по флагману ворожого флоту – найвища нагорода та визнання нашої праці. Висловлюємо вдячність Збройним Силам Україну за мужність та майстерність у використанні зброї нашого виробництва!” – додали в КБ.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 13 квітня українські джерела повідомили про серйозне ураження ракетного крейсера “Москва” двома ракетами “Нептун”.

Уранці 14 квітня в ОК “Південь” СВ ЗСУ поінформували, що крейсер перекинувся і почав тонути.

За деякими даними, до Севастополя привезли 14 моряків з крейсера “Москва”, доля ще 496 членів екіпажу невідома.

Увечері 14 квітня Міноборони РФ визнало, що під час буксирування крейсера “Москва” в порт призначення (Севастополь) через пошкодження корпусу, отримані під час пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря крейсер затонув.

Про крейсер “Москва”

Корабель був спущений на воду в Миколаєві 1979 року. Входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ, є його флагманом.
Брав участь у бойових діях в Грузії, Сирії та під час нападу на острів Зміїний у лютому 2022-го. Ймовірно, саме його послав за відомим маршрутом один із захисників острова Зміїний Роман Грибов.

10 квітня сайт “Крим Реалії” повідомляв, що крейсер “Москва” стоїть на якорі у Севастопольській бухті. Бортовий номер і назва корабля були зафарбовані.

Читайте також:
“Москва” – найбільший втрачений російський і радянський корабель з 1941 року, – експерт

КБ “Луч” розпочало виробництво другого дивізіону “Нептуна”, – ЗМІ

Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна