“Русский корабль, иди на х*й!” Під час оборони Зміїного загинули 13 прикордонників, їм присвоять Героїв

Під час оборони острова Зміїний у Чорному морі 24 лютого загинули 13 прикордонників. Їм присвоять звання Героя України посмертно.

Про це заявив у своєму відеозверненні в ніч на 25 лютого президент України Володимир Зеленський.

“На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці-прикордонники геройськи загинули, але не поступилися. Всім їм буде присвоєно Героя України посмертно. вічна пам’ять тим, хто віддав життя за Україну”, – сказав президент.

Напередодні в мережу потрапили переговори росіян з українськими прикордонниками:

– Я русский военный корабль! Предлагаю сложить оружие и сдаться! Во избежания кровопролития и жертв. В противном случае по вам будет нанесен ракетно-артиллерийський удар! Как поняли меня? Прием!

– Русский корабль, иди на х*й!

Нагадаємо, воїни ДПСУ і морської піхоти ВМС ЗСУ на Зміїному відхилили ультиматум росіян про здачу і давали відсіч ворогу. Їх атакували флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер “Москва” та патрульний корабель “Василий Быков”. Всі будівлі на острові були зруйновані.

Читайте також:
Росія захопила Зміїний, знищивши всю інфраструктуру острова. Зв’язку з українськими військовими немає

Росія може захопити острів Зміїний, але Київ уже посилив його оборону, – Риженко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна