Ракети “Нептун” уразили крейсер РФ “Москва”, який послав відомо куди захисник Зміїного

Український волонтер Олександр Карпюк (він же блогер Serg Marco) повідомив про те, що ракетний крейсер “Москва” Чорноморського флоту РФ уражений двома українськими ракетами “Нептун”.

“Стоїть, горить. А на морі шторм. Потрібно тактичне затоплення, судячи з усього”, – зазначив Карпюк у фейсбуці.

Цю інформацію поширили також кілька чинних та колишніх народних депутатів та інших посадових осіб.

“Є цікава інформація від рибалок у Чорному морі. Кажуть, що знаменитий флагман Чорноморського флоту Росії крейсер “Москва” зустрівся з “Нептуном”, точніше з двома “Нептунами”. Виведений з ладу. А там шторм! Димить добре. Віримо, що рибалкам не привиділося”, – написала народна депутатка Людмила Буймістер.

А радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своєму телеграм-каналі зазначив: “Кажуть, сьогодні два орки-матроси курили в недозволеному місці на флагмані чорноморського флоту Росії – ракетному крейсері “Москва”. Тут трах-бах тарарах, щось вибухнуло. І крейсер “мацква” мало не пішов на дно. У найближчий рік буде не боєздатний. До чого тут давньоримський бог морів Нептун? А ні до чого!”.

ОНОВЛЕНО. Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко підтвердив інформацію про ураження “Москви”.

“Підтвердили, що ракетний крейсер “Москва” сьогодні пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний! Ракети “Нептун”, які стоять на сторожі Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень. Слава Україні!” – написав Марченко в телеграмі.

“Так”, – написав також у твіттері директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут.

Про крейсер “Москва”

Корабель був спущений на воду в Миколаєві 1979 року. Входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ, є його флагманом.
Брав участь у бойових діях в Грузії, Сирії, обстрілював український острів Зміїний у лютому 2022-го.
Ймовірно, саме його послав за відомим маршрутом один із захисників острова Зміїний Роман Грибов.
У будь-якому разі, тоді Зміїний атакували два російські судна: “Москва” та патрульний корабель “Василий Быков”. І “Биков” уже пішов саме “туди” (був уражений українськими військами) ще 7 березня.

10 квітня сайт “Крим Реалії” повідомляв, що ракетний крейсер “Москва” стоїть на якорі у Севастопольській бухті. Бортовий номер і назва корабля були зафарбовані.

Читайте також:
КБ “Луч” розпочало виробництво другого дивізіону “Нептуна”, – ЗМІ

ЗСУ атакували російський фрегат “Адмірал Ессен”, – ОП

Новий командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа: “Нептун” добиває до Севастополя. Ми повернемось

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна