Українці на Одещині вразили російський корабель вогнем РСЗВ. ВІДЕО

У ніч на 7 березня Збройні сили України на Одещині вогнем артилерії РСЗВ ймовірно завдали ураження російському військовому кораблю, який перебував неподалік від Одеси у Чорному морі.

Про це вранці повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Ми трохи тримали інтригу, але зараз уже можу сказати: “Русский корабль, пошел на х…й!” У ворога втрати. Наші молодці. Слава Збройним силам України! Слава Україні!.. Ми будемо знищувати ворога. Мінус один ворожий корабель”, – сказав Братчук у відеозверненні.

Оприлюднено відео з нічним артилерійським ударом.

На відео чутно залпи реактивної системи залпового вогню. Українські військові розповідають, що зафіксували влучання, та показують пожежу на російському кораблі.

За даними “Мілітарного”, влучання було в патрульний корабель ЧФ “Васілій Биков”.

Тарас Чмут: “Русский корабль, який таки пішов нах*й — за попередньою інформацію від Командування ВМС України, нанесено вогневе враження патрульному кораблю проєкту 22160 «Василий Быков» Чорноморського флоту.
Корвет повною водотоннажність у 1800 тонн надійшов до складу ЧФ РФ у 2018 році та належить до нової серії офшорних патрульних кораблів (OPV). Активно залучався до прикриття захоплених «вишок Бойка» до початку активних бойових дій, а після — був одним з учасників морської блокади. Отримав своє”.

Як відомо, росіяни досі не наважуються висадити морський десант на Одещині.

Читайте також:
Морська піхота вдарила по аеродрому під Херсоном. Знищено ворожі вертольоти та іншу техніку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна