“На випадок, якщо почнеться конфлікт”: Британія забирає з України військових інструкторів

Британські інструктори, які перебувають в Україні з різними тренувальними місіями, цими вихідними відбувають додому на тлі загрози російського нападу.

Про це повідомляє британське видання The Guardian, цитуючи парламентського заступника міністра з питань збройних сил Великої Британії Джеймса Гіппі.

За його словами, з України заберуть невелику кількість інструкторів, які навчали українських військових використовувати передану Лондоном протитанкову зброю, а також близько сотні інструкторів, залучених в рамках тренувальної місії Orbital.

“На випадок, якщо почнеться конфлікт, в Україні не буде британських військових. Вони залишать країну протягом вихідних”, – повідомив Гіппі.

Він зазначив, що напад Росії може початися зненацька, переказує “Європейська правда“.

Нагадаємо, напередодні Велика Британія, серед низки інших країн, порадила своїм громадянам якнайшвидше виїздити з України на тлі зростання загрози вторгнення РФ.
Посол Британії Мелінда Сіммонс та основна команда співробітників посольства продовжать роботу у Києві.

Читайте також:
Західні ЗМІ з посиланням на Байдена і ЦРУ “призначили” конкретну дату нападу Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна