Британські інструктори вже навчають ЗСУ застосуванню ПТРК NLAW

Британські інструктори вже навчають українських військовослужбовців застосуванню новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW, які Україна отримала днями від Великої Британії.

Навчання триває на території 184-го навчального центру в селищі Старищі на Львівщині.

Особисто відвідав перше заняття, поспілкувався з інструкторами тренувальної місії Великобританії в України “ORBITAL”, які готують наших воїнів, ознайомився з тактико-технічними характеристиками та особливостями застосування цього новітнього озброєння”, – коментує начальник Національної академії Сухопутних військ Павло Ткачук.

Фото з ФБ Павла Ткачука

З його слів, “невдовзі перші декілька десятків військовослужбовців ЗС України будуть здатні не лише ефективно застосовувати ці ПТРК, але й зможуть самі навчати інших українських воїнів”.

“Вдячний вищому військовому керівництву нашої держави за довіру та можливість розпочати цю підготовку саме у нас, а уряду Великобританії та інструкторам місії “ORBITAL” – за допомогу й підтримку як українського війська, так і України в цілому”, – резюмував начальник ВВНЗ.

Читайте також:
Плюс до 2 тис. ПТРК за тиждень: Британія планує поставити Україні ще більше озброєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна