Плюс до 2 тис. ПТРК за тиждень: Британія планує поставити Україні ще більше озброєння

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Сполучене Королівство цього тижня передало Україні дві тисячі протитанкових гранатометів і готове поставити ще більше зброї.

Про це 20 січня інформує британське видання The Daily Mail.

“Ретельно стежитиму за питанням про постачання Україні більшої кількості оборонної зброї. Я не виключаю нічого, що могло б допомогти самообороні України”, – наголосив Воллес.

Він зауважив, що Велика Британія рішуче підтримуватиме Україну, її суверенітет і спільні інтереси обох держав.

“Ми вже вісім років допомагаємо їм будувати обороноздатність, і ми вирішили посилити цю допомогу у світлі російської агресії. Британія підтримує своїх союзників”, – наголосив міністр оборони.

Воллес розповів, що цього тижня його країна поставила Україні дві тисячі протитанкових ракетних установок і готова надати ще більше озброєння.

Нагадаємо, на тлі зростання загрози російського вторгнення Британія доправила літаками в аеропорт “Бориспіль” велику кількість протитанкових ракетних комплексів NLAW для оборонного бою.
Читайте про них у матеріалі: Прошиває танк вогняними струменями: які ПТРК Україна отримала від Британії. ВІДЕО

Читайте також:
Україна існувала раніше за Росію, тепер її прагнення до НАТО – природна відповідь на загрозу, – міністр оборони Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна