Повірена у справах США нагадала про ключовий крок для вступу України до НАТО

 

Реформування Служби безпеки України відповідно до євроатлантичних принципів та найкращих практик є ключовим кроком на шляху України до НАТО.

Про це заявила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на зустрічі із заступником голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яною Безуглою в середу, 7 квітня.

“Відмінна зустріч із народним депутатом Мар’яною Безуглою. Вдячні за очолювану нею роботу над законопроєктом щодо СБУ. Реформування Служби відповідно до євроатлантичних принципів та найкращих практик є ключовим кроком на шляху України до НАТО”, – зазначила Квін.

Читайте також:
Зарплата як у Верховному Суді та спецзвання: Баканов анонсував деталі реформи СБУ

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня 2019 року основні положення законопроєкту про реформу СБУ були презентовані на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
1 жовтня 2019 року на Комітеті ВР представили новий закон про СБУ.
15 жовтня голова Служби безпеки України Іван Баканов подав президенту Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону “Про Службу безпеки України”.

У НАТО заявили, що вивчать проєкт нової редакції закону про Службу безпеки України на предмет відповідності найкращим практикам Альянсу.

26 грудня Банкова повернула на доопрацювання проєкт закону про СБУ, оскільки там не були  дотримані рекомендації НАТО.
11 березня 2020 року Зеленський іще раз вніс до парламенту законопроєкт про внесення змін до закону “Про Службу безпеки України” щодо вдосконалення організаційно-правових основ діяльності СБУ.
20 травня Верховна Рада відправила на повторне перше читання президентський законопроєкт №3196 щодо удосконалення діяльності Служби безпеки України.
28 січня 2021 року законопроєкт №3196 було прийнято в першому читанні.

Читайте також:
Посли G7 привітали схвалення закону про СБУ в першому читанні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна