Банкова повернула на доопрацювання проєкт закону про СБУ: не дотримані рекомендації НАТО

 

Офіс президента України повернув на доопрацювання проєкт закону щодо реформування Служби безпеки України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 26 грудня, заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві.

“Нам дійсно повідомляли, що існує проєкт, і його передали до ОПУ, але наскільки я знаю, офіс президент повернув цей документ, пояснивши, що там не все добре. Це сталося, здається, пару тижнів тому”, – цитує Тейлора “Європейська правда”.

Він додав, що зараз ведуться серйозні дискусії про те, як має проводитися реформа СБУ.

“Ми – і США, й інші партнери дали кілька рекомендацій про те, на чому має бути сконцентрована реформа – це контррозвідка та захист державної таємниці, а не економічні розслідування”, – підкреслив дипломат.

Як відомо, раніше в Єврокомісії заявили, що підготовлений українською владою проєкт реформи Служби безпеки України суперечить рекомендаціям західних партнерів.

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня основні положення законопроєкту були презентовані на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Читайте також:
Данилюк розповів про плани з реформування СБУ

У ЄС розповіли, як треба реформувати СБУ

Президент Порошенко розповів, як реформуватиме СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна