Президент Порошенко розповів, як реформуватиме СБУ

 

Президент Петро Порошенко повідомив, що незабаром відбудеться презентація концепції реформування Служби безпеки України. Вона передбачатиме ліквідацію її функцій щодо контррозвідувального захисту економіки.

Про це глава держави заявив на зустрічі з представниками бізнесу, в понеділок, 15 квітня, передає кореспондент Укрінформу.

“Наголошую на тому, що силовики мають бути усунені від будь-якого впливу на бізнес. Не лише СБУ — і ми проговорили, розробили і зараз має бути презентовано концепцію реформування СБУ, де контррозвідувальний захист економіки, його функції будуть ліквідовані, але тільки разом зі зняттям подібних функцій і у МВС, і в прокуратури. Бо нічим вони один від одного не відрізняються. Ще й надто, скоординувалися і ходять по колу”, – зазначив Порошенко.

При цьому Президент згадав про позитивний результат від ухвалення так званих законів “маски-шоу стоп”, що передбачають захист підприємців, і водночас наполіг на необхідності ухвалення закону про Національне бюро фінансової безпеки.

“Переконаний, що законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань, який уже був прийнятий до розгляду, також має бути ухвалений парламентом”, – зауважив Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, в ЄС розкритикували нереформовані СБУ і Генпрокуратуру Луценка.

Читайте також:
Чому СБУ як спецслужбі терміново необхідна реформа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна