В Умані для хасидів із COVID-19 відкриють госпіталь

 

Для паломників, хворих на коронавірус у легкій формі, в Умані розгорнуть інфекційний госпіталь.

Про це у вівторок, 8 вересня, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Для осіб, які контактували з інфікованими, відкриють ізолятор.

На зустрічі фахівців Держпродспоживслужби Черкащини, президента Міжнародного благодійного фонду ім. Рабі Нахмана Натана Бен-Нуна, виконавчого директора Сагі Браверман та юристки фонду Ірини Рибніцької обговорили питання дотримання паломниками протиепідемічних заходів на могильному комплексі цадика Нахмана, у синагогах та спеціалізованих закладах охорони здоров’я.

Йшлося і про інші питання взаємодії з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час святкування Рош Га-Шана.

У Держпродслужбі нагадали, що станом на 8 вересня в Умані на COVID-19 занедужало шестеро хасидів.

У всіх легка форма перебігу хвороби. Їх розмістять у одному зі спеціально відведених місцевих готелів.

Крім госпіталю в Умані на період паломництва хасидів до “першої хвилі” медичних закладів тимчасово додали Маньківську районну лікарню. Про це на нараді, яка відбулася в Черкаській держадміністрації, поінформувала керівниця управління охорони здоров’я Лариса Кошова.

Як писала “Новинарня“, 28 серпня Україна ухвалила рішення обмежити паломництво хасидів до Умані на свято Рош га-Шана в 2020 році через пандемію коронавірусу.
Міський голова Умані Олександр Цебрій тоді заявляв, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в Умань на святкування іудейського Нового року.

Читайте також:
Умань цьогоріч відвідають близько трьох тисяч паломників, – Аваков

Ізраїль виступає проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.