Україна обмежує паломництво хасидів до Умані

 

Україна ухвалила рішення обмежити паломництво хасидів до Умані на свято Рош га-Шана в поточному році через пандемію коронавірусу.

Про це повідомили на нараді в офісі президента у вівторок, 25 серпня.

“На прохання прем’єр-міністра Ізраїлю прийнято рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів в Умань для святкування Рош га-Шана”, — йдеться в повідомленні.

Додамо, що щороку до Умані приїздить до 50 тисяч хасидів із різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидів до Умані для святкування іудейського свята Рош га-Шана через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в місто на святкування іудейського Нового року.

Читайте також:
Хасидам-паломникам радять не їхати на святкування Рош га-Шана в Умань через пандемію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна