Умань цьогоріч відвідають близько трьох тисяч паломників, – Аваков

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цьогоріч місто Умань на Черкащині для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають близько трьох тисяч паломників майже в десять разів менше, ніж зазвичай.

Про це Аваков сказав у понеділок, 7 вересня, інформує пресслужба МВС.

“За різними підрахунками, щорічно в Умань для святкування єврейського нового року приїздило 30-40 тисяч осіб. Цього року у зв’язку із всесвітньою пандемією місто відвідають близько трьох тисяч осіб. Всі паломники, які прибули в Україну до введеної урядом тимчасової заборони на в’їзд іноземців пройдуть тести на COVID-19″, – зазначив Аваков.

За словами урядовця, під час Рош га-Шана в Умані будуть введені технічні обмеження.

“Ми розуміємо всі ризики, які пов’язані із святкуванням Рош га-Шана. Підрозділи МВС забезпечуватимуть правопорядок та безпеку на вулицях Умані. Ми зробимо усе можливе, щоби ці заходи пройшли спокійно та безпечно”, – додав Аваков.

Як писала “Новинарня“, 28 серпня Україна ухвалила рішення обмежити паломництво хасидів до Умані на свято Рош га-Шана в 2020 році через пандемію коронавірусу.
Міський голова Умані Олександр Цебрій тоді заявляв, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в Умань на святкування іудейського Нового року.

Читайте також:
Ізраїль виступає проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна