Італія: протягом доби різко зросла кількість одужалих від коронавірусу

 

Минулої доби в Італії зафіксували один із найвищих показників одужань від коронавірусу за весь час епідемії.

Такі дані оприлюднив у п’ятницю, 15 травня, Департамент цивільного захисту Італії, повідомляє “Європейська правда”.

Майже 5 тисяч людей (4917) одужали за останні 24 години. Це число було вищим лише один раз за весь час пандемії – 8014 людей одужали 6 травня.

Загалом від початку пандемії в Італії від коронавірусу вилікувались понад 120 тисяч людей.

Число нових випадків інфікування минулої доби склало 789, з них 299 виявили у Ломбардії. З початку епідемії вірусом Sars-CoV-2 заразилися щонайменше 223 885 людей.

242 людини з підтвердженим коронавірусом померли протягом минулої доби. Загальна кількість померлих склала 31 610 людей.

Кількість госпіталізованих пацієнтів зменшується. 10 792 людини госпіталізовані з симптомами, з них 808 перебувають у реанімації.

Читайте також:
За кордоном на COVID-19 хворіють 145 громадян України, найбільше – в Італії

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Хвороба переважно супроводжується жаром, кашлем, задухою, втратою нюху й іноді смаку, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~2-5%, в Україні поточний показник – 2,6%). Летальність залежить від віку, вчасності надання та від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання. Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 09:30 15 травня у світі лабораторно зафіксовано 4,443 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 302 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 1,588 млн – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених є США (понад 1,47 млн осіб). Померли в Штатах понад 85,9 тис. людей, вилікувалися – понад 246,4 тис.

Далі за числом інфікованих – Росія (252,2 тис.), Велика Британія (234,4 тис.), Іспанія (229,5 тис.), Італія (213 тис.), Бразилія (203,1 тис.), Франція (178,9 тис.), Німеччина (174,4 тис.), Туреччина (144,7 тис.), Іран, Китай, Канада, Перу, Індія, Бельгія та ін.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі та Північній Америці.

Більшість країн світу запровадили жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Багато країн запровадили надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.

Згідно з рішенням РНБО, Україна закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

У 20-х числах квітня деякі країни Європи почали поступово виходити з карантину (ДаніяАвстріяЧехія тощо).

22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня, а після цього – дещо пом’якшив, але продовжив решту карантинних обмежень до 22 травня.

З 11 травня почалося послаблення карантинних обмежень в Україні.

Читайте також:
Уряд Канади передав українському війську партію апаратів ШВЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна