Уряд Канади передав українському війську партію апаратів ШВЛ

 

У Національному військово-медичному клінічному центрі “Головний військовий клінічний госпіталь” в четвер, 14 травня, відбулася урочиста церемонія передачі Збройним силам України семи апаратів штучної вентиляції легенів від уряду Канади.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Обладнання було передане за сприяння офісу Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) в Україні.

“ЮНОПС та уряд Канади погодили перерозподіл залишкових коштів у сумі понад 100 тис. доларів США для закупівлі та доставки семи систем штучної вентиляції легенів, які можуть використовуватися під час транспортування та стаціонарно у відділеннях інтенсивної терапії. Вже наступного тижня обладнання буде використовуватися для надання невідкладної медичної допомоги військовослужбовцям Збройних сил України”, – повідомляють у Міноборони.

Голова офісу ЮНОПС в Україні Ірина Сахакян-Веттер наголосила, що організація тісно співпрацює з партнерами в Україні та в усьому світі для підтримки зусиль, спрямованих на боротьбу з пандемією COVID-19.

“Цим та багатьма іншими проектами ЮНОПС в Україні продовжує надавати підтримку національним та міжнародним партнерам у сферах закупівель в умовах надзвичайних ситуацій, управлінні проектами та фінансовому менеджменті, і готові до поглиблення нашої співпраці в інтересах народу України”, – заявила вона.

Фото: пресслужба Міноборони

Посол Канади в Україні Лариса Галадза наголосила, що це один із багатьох прикладів допомоги Канади Україні під час кризи, спровокованої пандемією COVID-19.

Міністр оборони України Андрій Таран подякував уряду Канади за стратегічне партнерство та зазначив, що сучасні відносини між Канадою та Україною, зважаючи на їхній масштаб та глибину співпраці, є зразком того, як країни допомагають одна одній у скрутні часи криз та випробувань.

Читайте також:
Міністри оборони України і Канади обговорили об’єднання зусиль у боротьбі з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна