Міністри оборони України і Канади обговорили об’єднання зусиль у боротьбі з COVID-19

 

У вівторок, 7 квітня, під час телефонної розмови міністр оборони України Андрій Таран обговорив безпекову обстановку навколо України та у світі загалом в умовах епідеміологічної ситуації у збройних силах зі своїм канадським колегою Харджитом Сейджжаном.

Про це у середу, 8 квітня, інформує пресслужба МОУ.

Міністр оборони Канади підтвердив подальшу беззастережну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та готовність його відомства надавати допомогу у зміцненні бойового потенціалу ЗС України.

Зокрема йшлося про продовження підтримки діяльності тренувальної місії Канади в Україні та відновлення її діяльності у повному обсязі після завершення заходів, пов’язаних з протистоянням коронавірусній інфекції COVID-19.

Андрій Таран наголосив, що курс України на послідовність проведення оборонної реформи є незмінним.

Читайте також:
Міністр оборони Таран: Наше сьогодення і майбутнє – євроатлантична інтеграція

Харджит Сейджжан привітав реформування МОУ за стандартами НАТО та запевнив у підтримці зусиль щодо приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО (EOP) і розблокування Комісії Україна-НАТО.

Міністр оборони України підтвердив пріоритетність продовження політики євроатлантичної інтеграції в МОУ, а також поінформував канадського колегу щодо ключових цілей та пріоритетів діяльності оборонного відомства України.

Канадська сторона готова використовувати Посольство Канади в Україні як контактний пункт задля просування зазначених питань серед союзників.

Під час телефонної розмови урядовці також обговорили низку питань стосовно продовження надання Канадою консультативно-дорадчої допомоги Україні та інтенсифікації військово-технічного співробітництва.

Читайте також:
Канада значно зменшить в Україні свій контингент у рамках UNIFIER

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна