В Австрії послаблять обмеження через COVID-19

 

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц у понеділок, 6 квітня, повідомив про плани уряду послабити обмеження в країні, запроваджені раніше у зв’язку з пандемією нового коронавірусу.

За попередніми планами, з 14 квітня зможуть знову відкритися маленькі магазини, а також будівельні та садово-паркові крамниці за умови дотримання суворих гігієнічних норм, інформує Deutsche Welle.

Попередній план австрійського уряду передбачає також, що з 1 травня зможуть відкритися всі магазини, торгові центри та перукарні.

Водночас готелі та ресторани будуть закриті щонайменше до середини травня. Обмеження пересування залишатимуться чинними до кінця квітня, а школи будуть закритими до середини травня. Що ж стосується заборони масових заходів, то вона, за планами австрійського уряду, має залишатися чинною до кінця червня.

“Швидка та обмежувальна реакція (уряду на поширення коронавірусу, – “Н”) дає нам можливість швидше вийти з кризи (…) Але лише в тому випадку, якщо ми надалі дотримуватимемося заходів (боротьби з поширенням коронавірусу, – “Н”) та залишатимемось такими ж об’єднаними, як досі”, – цитує Курца агенція новин DPA.

За останніми даними, в Австрії зареєстровано 12 261 підтверджений випадок інфікування новим коронавірусом. Внаслідок викликаної вірусом хвороби COVID-19 у країні померли 220 пацієнтів, а 3463 людей одужали.

Читайте також:
В Австрії рівень безробіття через коронавірус сягнув повоєнного часу

Позитив: в Італії вперше зменшилося число COVID-хворих у реанімаціях. Як у інших країнах?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна