Позитив: в Італії вперше зменшилося число COVID-хворих у реанімаціях. Як у інших країнах?

Коронавірус - Італія

 

Італія

В Італії зменшилося число хворих на коронавірус, госпіталізованих до реанімації. Якщо в п’ятницю таких пацієнтів було 3994, то в суботу, 4 квітня – на 74 особи менше.

Про це тало відомо на вечірньому брифінгу департаменту цивільного захисту країни.

“Сьогодні ми вперше маємо дуже важливу цифру. Кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії зменшилася на 74, і це важлива новина, оскільки вона дозволяє нашим лікарням легше дихати. Це перше зниження кількості людей у реанімації від початку надзвичайної ситуації” – розповів очільник ради охорони здоров’я Італії Франко Локателлі.

Так само знижується добове число летальних випадків. Якщо на максимумі таких було 970 осіб за 24 години, то з п’ятниці на суботу, 4 квітня, зафіксовано 681 смерть за добу. У п’ятницю таке зростання становило 766 осіб.

“Але ми не пройшли критичну фазу. Небезпека нікуди не поділася, ми взагалі нічого не уникнули”, – сказав Локателлі, якого цитує ANSA.

Загалом в Італії 88274 хворих на коронавірус (приріст порівняно з вчорашнім показником +2886, тоді як у п’ятницю було +2339).

Померли в Італії від COVID-19 15362 особи.

Одужали – 20996 людей (на 1238 більше, ніж учора; при цьому в п’ятницю мали +1480 оздоровлених).

Загальна кількість заражених коронавірусом, включаючи померлих та зцілених – 124632.

Німеччина

У Німеччині кількість померлих від коронавірусної хвороби досягла 1158 осіб, з них 141 людина померла протягом минулої доби.
Такими є дані федерального Інституту Роберта Коха у суботу, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

Темпи зростання смертності у Німеччині залишаються стабільними – попередні дві доби померли 145 і 149 осіб відповідно.

Кількість діагностованих випадків захворювання за добу доби зросла на 6082. Загальна кількість інфікованих тепер становить 85778.

Найбільший регіон, Баварія, має найбільшу кількість випадків захворювання – 21908 хворих – та 349 померлих.

Велика Британія

У Великій Британії від коронавірусу за минулу добу померли 708 людей, і загальна кількість загиблих досягнула 4313.
Такі дані оприлюднив британський Департамент охорони здоров’я та соціальної допомоги.

Щоденна кількість смертей від коронавірусу продовжує зростати: днем раніше було зафіксовано 684 летальні випадки, а два дні тому – 569.

Водночас добове число нових підтверджених випадків зменшилося до 3735 випадків, тоді як днем раніше було 4450.

Темп діагностування нових випадків COVID-19 зростав приблизно на 20% на день до минулих вихідних. За останній тиждень це зростання сповільнилося до приблизно 10% на день.

Загалом із початку епідемії в Британії підтверджено 41903 випадки коронавірусного захворювання.

Франція

У Франції станом на 4 квітня діагностовано 82165 випадків коронавірусної хвороби та 6507 смертей. Вилікувалися – 14008 людей (за добу – 1580).

За минулу добу померли 588 осіб, повідомив 3 квітня ввечері керівник генеральної дирекції міністерства охорони здоров’я країни Жером Саломон.

Всього на сьогодні з коронавірусом госпіталізовані 27432 пацієнти, з них 6662 перебувають у важкому стані в реанімаційних відділеннях.

У зв’язку з початком у Франції великодніх шкільних канікул міністр внутрішніх справ країни Крістоф Кастанер нагадав про розпорядження уряду французам не виїжджати цього року на відпочинок через коронавірус. Глава МВС анонсував перевірки та попередив, що послаблень у контролі на дорогах з боку жандармів і поліції не буде.

Іспанія

В Іспанії за минулу добу було зареєстровано 809 смертей, але це найменша добова кількість померлих від коронавірусу за останній тиждень.

Загальна кількість померлих зросла до 11744, повідомили в міністерстві охорони здоров’я в суботу.

Кількість інфікованих зросла до 124736 осіб, за останню добу підтверджено 7246 нових хворих. Це також менше, ніж днем раніше.

Австрія

В Австрії кількість людей, які одужали після інфікування коронавірусом, за останні 24 години більша, ніж число нових підтверджених інфекцій.

Міністерство охорони здоров’я Австрії повідомило, що станом на 8-му ранку суботи загальна кількість підтверджених випадків становила 11525 осіб, що на 354 більше, ніж днем ​​раніше.

При цьому за останню добу з лікарень було виписано 485 людей, а загальне число пацієнтів, які одужали, зросло до 2507 осіб.

Померли загалом 186 людей.

В Австрії відзначають позитивну тенденцію в боротьбі з коронавірусом, а щоденні темпи зростання підтверджених випадків впали в останні дні до менш ніж 5%.

Однак міністр охорони здоров’я Австрії Рудольф Аншобер застеріг від передчасних висновків: “Ми ще не досягли наших цілей. Але ми бачимо, що ми – якщо будемо продовжувати триматися разом і залишатися зосередженими – зможемо досягти їх”.

США

За попередню добу 1314 людей померли від COVID-19 на території США, загальне число смертей сягнуло 7385 осіб. Всього в країні було зафіксовано понад 276 тисяч випадків зараження COVID-19.

У п’ятницю, 3 квітня, президент США Дональд Трамп звернувся до американців з рекомендацією носити захисні маски в громадських місцях, щоб уберегтися від коронавірусної інфекції. Глава країни додав, що це добровільно, а сам він ходити в масці не планує.

“Я вирішив не робити цього, але деякі люди, можливо, захочуть, і це нормально, – сказав Трамп під час брифінгу в Білому домі. – Не знаю. Якщо я сиджу в Овальному кабінеті за тим прекрасним столом “резолют” і вдягаю маску для обличчя, зустрічаючи президентів, прем’єр-міністрів, диктаторів, королів, королев – я цього не уявляю “.

Однак президент США не виключив, що може передумати.

Також він підкреслив, що Центри з контролю і профілактиці захворювань США тепер рекомендують одягати маски кожен раз, коли потрібно вийти з дому.

Перша леді США Меланія Трамп в своєму твіттері також закликала американців серйозно поставитися до ситуації, дотримуватися соціальної дистанції і носити захисні маски.

Читайте також:
Став відомий віковий розподіл померлих від COVID-19 в Україні та хто чим хворів. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна