В Італії рівень захворюваності COVID-19 стабілізувався, її обігнала Іспанія

 

Число жертв коронавірусу в Італії досягнуло 14681 особи. За останню добу від COVID-19 у країні померли 766 людей.

Як передає “Новинарня“, такі дані ввечері в п’ятницю, 3 квітня, оприлюднив Департамент цивільного захисту Італійської Республіки.

Число летальних випадків за добу незначно зменшилося (у четвер повідомлялося про 760 померлих). Але в середу померлих було ще менше – 727.

Цього дня Італія опустилася за рівнем захворюваності COVID-19 на друге місце в Європі (після Іспанії).

Коли в Італії було 115 тисяч уражених коронавірусом, в Іспанії таких виявили вже понад 117 тисяч. При цьому в Іспанії менше загиблих (близько 11 тис.).

Див. інфографіку:

Загалом станом на вечір п’ятниці в Італії облікували 85388 хворих на коронавірус. Зафіксовано приріст порівняно з попередньою добою на 2339 осіб (у четвер приріст склав 2477).

Загальна кількість заражених коронавірусом в Італії з початку епідемії – 119827 (включаючи померлих та зцілених).

Наразі з 85388 пацієнтів у лікарнях перебуває 28741 людина (на 201 більше, ніж вчора), а 52579 осіб лікуються в домашніх умовах.
В інтенсивну терапію по всій країні госпіталізовано 4068 коронавірусних хворих, що на 15 більше, ніж вчора. З них 1381 особа – в Ломбардії.

Після зараження коронавірусом в Італії одужали 19758 людей. За останню добу одужали 1480 осіб (минулої доби – 1431).

Керівник Департаменту цивільного захисту Анжело Борреллі заявив, що карантин в Італії триватиме і після Великодня, і “ми також будемо зачинені вдома 1 травня”. “Ця ситуація не пройде до цієї дати. Нам доведеться залишатися вдома багато тижнів”, – сказав Борреллі 13 квітня. Щодо охорони здоров’я, додав він, “імовірно,  відбудеться переосмислення організаційної моделі” стримування епідемії.

Нагадаємо, 3 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

Читайте також:
Кількість заражених коронавірусом у світі сягла мільйона осіб

COVID-19: США, Франція – понад тисячу жертв за останню добу, в Німеччині – тисяча за весь час

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~5%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 3 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 1 млн 16 тис осіб випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 53 160 осіб померло від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 211 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (245 тис. випадків), Італія (115 тис.), Іспанія (112 тис.), Німеччина (84,7 тис.), Китай (82 тис.), Франція, Іран, Велика Британія, Швейцарія, Бельгія, Нідерланди, Туреччина, Південна Корея, Австрія, Канада, Португалія.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.
Станом на ранок 3 квітня в Україні зареєстровано 942 лабораторно підтверджені випадки COVID-19 у 24 регіонах, 23 із них – летальні.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Деякі країни запроваджують надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Читайте також:
“Безсимптомне запалення легенів”: суддя Джарти розповіла, як перехворіла COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна