“Безсимптомне запалення легенів”: суддя Джарти розповіла, як перехворіла COVID-19

 

Cуддя Господарського суду Києва Вікторія Джарти стала однією з перших хворих на коронавірусну інфекцію в столиці України.

Джарти після березневої поїздки закордон була госпіталізована до Олександрівської лікарні Києва і стала однією з десяти пацієнтів, які одужали від вірусу, станом на 1 квітня.

“Спочатку це здавалося звичайною застудою: мої симптоми значно відрізнялися від тих симптомів COVID-19, про які я читала, а обстеження у лікаря, аналіз крові і рентген взагалі не віщували жодної біди”, – розповіла вона виданню “Судово-юридична газета”.

Джарти звернулася до приватної клініки. Там “погодилися взяти ПЛР і попередили, що чекати результат необхідно 5-6 днів”.

“Водночас подруга-колега протягом п’яти днів вмовляла мене зробити КТ легенів, бо цей вірус дуже підступний і на рентгені його просто не видно. Кілька разів на день вона дзвонила і просила пройти саме цей вид обстеження, за що їй величезне спасибі! Якби не її підтримка і допомога, я б і не знала, що вже тиждень ходжу із запаленням легенів без будь-яких симптомів”, – додала суддя.

Також вона повідомила, що в день госпіталізації аналізи підтвердили, що у неї коронавірус.

За даними журналіста Юрія Бутусова, Вікторія Джарти захворіла після відвідування французького елітного курорту Куршевель.

За його словами, там же заразилися мільярдер Валерій Хорошковський, бізнесмен Віталій Хомутинник, заступник голови Харківської облради Володимир Скоробогач, народний депутат Сергій Шахов і ексглава офісу президента Андрій Богдан.

Як інформувала “Новинарня“, раніше позафракційна народна депутатка Анна Скороход повідомила, що у неї підтвердили коронавірус.

Читайте також:
В Україну з Китаю прибули 300 тисяч експрес-тестів на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна