COVID-19: США, Франція – понад тисячу жертв за останню добу, в Німеччині – тисяча за весь час

 

У Сполучених Штатах Америки та Франції протягом доби від коронавірусу померли понад тисячу осіб. У Німеччині ж кількість загиблих від коронавірусної хвороби загалом становить 1017 осіб.

Про це, станом на 11:00 п’ятниці, 3 квітня, свідчать дані Інституту Джона Гопкінса.

Статистика у США

У США станом на вечір четверга від коронавірусу померли майже 6 тисяч людей – лише протягом останньої доби зареєстрували 1169 смертей.

Протягом останньої доби був зафіксований найбільший приріст смертельних випадків у США від початку епідемії.

Це також найбільша кількість померлих протягом доби, ніж була досі зафіксована у будь-якій країні світу. Досі найбільше жертв протягом доби було в Італії 27 березня – 969.

У період з середи по четвер в США також було зареєстровано понад 30 000 нових випадків захворювання на COVID-19, в результаті чого загальна кількість офіційно підтверджених випадків захворювання в країні перевищила 243 000.

Сполучені Штати на сьогоднішній день є країною з найвищим числом підтверджених випадків захворювання – на них припадає чверть заражень у світі.

Епіцентр американської епідемії знаходиться в Нью-Йорку. Тільки в місті зареєстровано понад 1500 випадків смерті і майже 50 000 позитивних випадків.

Статистика для Франції

Кількість жертв коронавірусу у Франції протягом останньої доби зросла одразу на 1335 через включення до підрахунку смертей літніх людей у так званих “будинках відпочинку”.

Про це заявив голова Генеральної дирекції охорони здоров’я країни Жером Саломон, повідомляє “Європейська правда” .

Так, він заявив, що протягом останніх 24 годин у Франції від коронавірусу померла 471 людина. Однак додав, що загальна кількість смертей стала на 884 випадки більшою – через включення до статистики будинків літніх людей.

Таким чином загальна кількість жертв у Франції підстрибнула до 5387. При цьому кількість жертв може бути більшою, оскільки не всі будинки літніх людей передали свої дані.

Також у будинках літніх людей зафіксовано 14638 випадків захворювання коронавірусом.

Саломон повідомив, що наразі у Франції понад 26 тисяч людей госпіталізовані з симптомами коронавірусної хвороби. З них 6399 – у реанімації, це на 382 більше ніж попереднього дня і в даному випадку спостерігається зменшення темпів зростання кількості важких пацієнтів.

З початку епідемії видужали після коронавірусної хвороби майже 12,5 тисяч людей.

Німецька статистика смертності

У Німеччині кількість загиблих від коронавірусної хвороби досягла 1017 осіб, з них 145 померли протягом останньої доби.

Такими є дані федерального Інституту Роберта Коха, пише BBC.

Темпи зростання смертності у Німеччині залишаються стабільними – якщо протягом останньої доби померли 145 людей, то у попередні дві доби померли 140 і 149 осіб відповідно.

Кількість підтверджених випадків захворювання протягом останньої доби зросла на 6714, до 79 696.

Тим часом, американський Університет Джона Хопкінса, який використовує іншу методологію підрахунку,повідомляє про майже 85 000 заражень.

Баварія на півдні країни має найбільшу кількість випадків захворювання – 146,5 на кожні 100 000 жителів.

Статистика в Іспанії

В Іспанії станом на 2 квітня уже 110238 підтверджених випадків зараження людей коронавірусом.

За останню добу захворіли 8102 особи.

Число смертей перевищило 10 тисяч (10003), повідомляє МОЗ країни.

Читайте також:
Кількість заражених коронавірусом у світі сягла мільйона осіб

У Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~5%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікуванню.

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 3 квітня у світі лабораторно зафіксовано понад 1 млн 16 тис осіб випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 53 160 осіб померло від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 211 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – США (245 тис. випадків), Італія (115 тис.), Іспанія (112 тис.), Німеччина (84,7 тис.), Китай (82 тис.), Франція, Іран, Велика Британія, Швейцарія, Бельгія, Нідерланди, Туреччина, Південна Корея, Австрія, Канада, Португалія.

Найбільше померлих – в Італії (понад 13,9 тис.).

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.
Станом ранок 3 квітня в Україні зареєстровано 942 лабораторно підтверджені випадки COVID-19 у 24 регіонах, 23 із них – летальні.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Деякі країни запроваджують надзвичайний стан – це зокрема Італія, Молдова, Грузія та ін.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Читайте також:
“Безсимптомне запалення легенів”: суддя Джарти розповіла, як перехворіла COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна